De Advertenties Voor De Floki Inu Cryptocurrency Worden Onderzocht

356

De crypto advertenties van Floki Inu die werden geplaatst op het openbaar vervoer in Londen worden onderzocht. De Advertising Standards Authority (ASA) gaat onderzoeken of de advertenties de regels wel of niet overtreden.


Credit: theguardian

De advertenties voor Floki Inu zijn vernoemd naar de hond van Tesla-baas Elon Musk. En deze advertenties verschenen op metro’s en bussen. De Britse reclame-autoriteit ASA zei dat ze “een breed lichaam van advertenties in deze sector aan het herzien zijn”. Ze zeiden ook: “Deze advertenties bevatten een duidelijke disclaimer, waarin de volatiliteit van cryptocurrencies wordt benadrukt.”


Credit: coincu

Het lijkt erop dat de advertentie probeert mee te gaan met de groei van Dogecoin. De munt Dogecoin begon als een grap die een inmiddels een totale waarde heeft bereikt van miljarden euro’s. Hoewel er maar beperkte details op de website staan, werkte Floki Inu op de achtergrond aan het project.

Floki Inu zei: “Onze beslissing om geen prominente teamleden op onze website te vermelden is opzettelijk: om duidelijk te maken dat Floki de cryptocurrency van het volk is en een beweging is die zich op hen richt.”

Ze zeiden ook: “Het Floki-team is niet volledig anoniem zoals wordt beweerd, maar sommige van onze teamleden kozen ervoor om tijdelijk anoniem te blijven vanwege veiligheidsredenen.”

Eerder verbood de ASA al een advertentie voor de cryptocurrency exchange site Luno. De ASA-autoriteit zei: “We zullen beoordelen of deze advertenties onze regels overtreden en onze bevindingen gebruiken om onze regelgeving op dit gebied te verduidelijken, inclusief eventuele vervolg handhavingsmaatregelen.”

Credit: bitcoin
Het zei ook, “we moeten jargon vermijden dat niet gemakkelijk kan worden begrepen door het publiek of profiteren van hun gebrek aan ervaring. Risico’s moeten op de juiste manier worden aangeduid, er moet op worden gewezen dat de waarde van investeringen variabel is en zowel naar beneden als naar boven gaat”.