Plotselinge Uitval van Facebook, Instagram en WhatsApp

467

Onlangs is Facebook voor gebruikers over de hele wereld enkele uren uitgevallen en gebruikers konden geen gebruik maken van de diensten. De gezaghebbende van Facebook hebben zich verontschuldigd voor dit ongemak.

Credit: timesofindia.com

Facebook verklaarde de situatie technisch. Ze zeiden om precies te zijn: “configuratiewijzigingen op de backbone-routers die het netwerkverkeer tussen onze datacenters coördineren, veroorzaakten problemen die deze communicatie onderbraken”. Dit had een “cascade-effect … waardoor onze diensten tot stilstand kwamen”.

Facebook gebruikt zijn eigen grotere netwerken om haar gebruikers met elkaar te verbinden via het Border Gateway Protocol (BGP). BGP zorgt ervoor dat gebruikers de beste route krijgen zodat de gegevens vlot kunnen circuleren. Facebook stopte echter plotseling met het leveren van de informatie die het systeem nodig had om te functioneren.

Credit: indiatimes.com

Uitleg web infrastructuurbedrijf Cloudflare zei het volgende over de uitval van sociale media: “iemand had de kabels van hun datacenters in één keer los getrokken en ze ontkoppeld van het internet.”

Credit: dailysabah.com

Dit plotselinge verlies van toegang tot de diensten van Facebook had een grote impact op bedrijven die bestaan door middel van de diensten die worden aangeboden door Facebook. Ook individuen over de hele wereld die gebruik maken van dit social media platform, werden geconfronteerd met een enorm probleem.