Miljoenen Mensen in het Verenigd Koninkrijk Waren het Doelwit van Scam Sms Berichten

334

Volgens telecom toezichthouder Ofcom hebben bijna 45 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen drie maanden te maken gekregen met scam telefoontjes of en sms-berichten. De impact van deze scams op het welzijn van slachtoffers is enorm.


Credit: tatango.com

Ofcom hield een onderzoek onder 2.000 volwassenen. Uit het rapport bleek dat ongeveer de helft van de deelnemers ten minste eenmaal per week een scam telefoontje of -sms ontving. Het rapport vermeldde ook dat sms-scams het meest voorkomen bij 16- tot 34-jarigen. Ouderen zijn vaker het doelwit via hun vaste telefoon. 61% van alle ouderen wordt slachtoffer van een scam telefoontje.


Credit: essexlive.com

Uit het onderzoek bleek ook dat 79% van de gebruikers van mobiele telefoons niet op de hoogte is van de meldingsdienst. De directeur van de groep netwerken en communicatie van Ofcom, Lindsey Fussell, raadde de mensen aan niet te antwoorden op berichten die niet helemaal juist lijken.


Credit: abc.net.com

Lindsey zei: “Criminelen die mensen oplichten met telefoon- en sms-fraude kunnen hun slachtoffers veel leed en financiële schade berokkenen, en hun tactieken worden steeds geraffineerder”. Ze zei ook: “Blijf alert op elk ongevraagd contact. Leg de telefoon neer als u vermoedt dat het om een oplichting oproep gaat en klik niet op links in sms-berichten waar u niet zeker van bent”.