Hoeveel Sollicitaties Per Dag Zijn Ideaal Als Werkzoekende?

543

Als je net start met het solliciteren naar een nieuwe baan, vraag je je misschien af hoeveel sollicitaties je per dag moet doen in jouw zoektocht naar baan. Hoewel er geen harde regel geldt, is de vuistregel dat je niet naar meer dan tien vacatures per dag moet solliciteren. Vijf tot tien sollicitaties zijn ideaal om en de juiste ratio voor het solliciteren naar een baan.

Dit komt omdat de kwaliteit van de sollicitaties veel belangrijker is dan het aantal sollicitaties. Naast solliciteren is het belangrijk om bezig te zijn met netwerken, door bijvoorbeeld direct berichten te sturen naar managers. Je moet niet vergeten dat je misschien bezig bent met andere soorten werkzaamheden, zoals fysieke interviews en telefonische interviews. Soms solliciteer je een dag op minder banen, omdat je je moet voorbereiden op sollicitatiegesprekken, proefperiodes of schriftelijke tests.

Tegenwoordig werken de meeste bedrijven met online sollicitaties. Je kunt gemakkelijk solliciteren door een online kanaal te gebruiken, maar volg nooit zomaar de kopieer en plak strategie voor elke positie. Je moet onthouden dat elke positie bepaalde eisen heeft, waar specifieke vaardigheden op aansluiten. Je moet je realiseren wat de specifieke vraag van de werkgever is is en dienovereenkomstig solliciteren.

Als je op dit moment een fulltime baan hebt, kan het heel moeilijk zijn om de tijd te vinden om op verschillende banen te solliciteren. Dan moet je een vaste tijd afspreken met jezelf wanneer je aan een sollicitatie kunt werken. Je kunt je ook richten op activiteiten met een hoge impact, zoals netwerken.