EU Beveelt Een Universele Oplaadoplossing Te Creëren Voor Alle Apparaten

322

De Europese Commissie (EC) heeft een nieuwe regel voorgesteld die fabrikanten aanbeveelt een universele oplader te maken voor alle telefoons en kleine elektronische apparaten. Het belangrijkste doel van deze regel is om het elektronische afval te verminderen, dat wereldwijd een enorm probleem aan het worden is.

Credit: protocol.,com

Volgens het voorstel moeten alle smartphones die in de EU worden verkocht, USB-C-opladers hebben. De techgigant Apple, de belangrijkste fabrikant van smartphones, waarschuwde dat een dergelijke stap de innovatie zal schaden. Apple gebruikt momenteel een aangepaste oplaadpoort voor haar iPhone-serie die de “Lightning”-connector wordt genoemd.

Credit: pocketnow.com

Apple zei: “We blijven bezorgd dat deze strenge regelgeving, die slechts één type connector verplicht, innovatie eerder stopt dan aanmoedigt, wat op haar beurt consumenten in Europa en over de hele wereld zal schaden.”

Een analist van CCS Insight, Ben Wood, zegt: “Eén gemeenschappelijke oplaadstandaard zou in de ogen van de consument een echte overwinning zijn die het opladen van apparaten veel gemakkelijker maakt. Hopelijk wordt het uiteindelijk geen probleem als Apple USB-C blijft toevoegen aan apparaten.”

Credit: pcmag.com

Vicevoorzitter Margrethe Vestager van de Europese Commissie zei: “We hebben de industrie ruim de tijd gegeven om met eigen oplossingen te komen, nu is de tijd daar om actie te ondernemen in de vorm van wetgeving in de vorm van een gemeenschappelijke oplader. Dit is een belangrijke overwinning voor onze consumenten en het milieu en staat in lijn met onze groene en digitale ambities.”