Ondanks de Pandemie Blijft de Amerikaanse Economie Versterken

330

De Amerikaanse Federale Reserve heeft gezegd dat de Amerikaanse economie blijft groeien ondanks de Delta-variant van het Covid virus. Na de enorme besmetting deze variant, dachten veel politici dat het herstel van de Amerikaanse economie zou doen ontsporen. Maar gelukkig is dat niet het geval.

Credit: equitablegrowth.com

De centrale bank van de USA merkte op dat de algemene indicatoren van de economische activiteiten “blijven versterken”. Ze verklaarden ook dat: “de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de pandemie de laatste maanden zijn verbeterd, maar de toename van het aantal gevallen van Covid-19 heeft hun herstel vertraagd. De inflatie is hoog, grotendeels als gevolg van voorafgaande factoren. De algehele financiële omstandigheden blijven accommoderend, deels als gevolg van beleidsmaatregelen ter ondersteuning van de economie en de kredietstroom naar Amerikaanse huishoudens en bedrijven.”

Credit: ft.com

Een portefeuillebeheerder bij Fiera Capital Candice Bangsund zei: “Hoewel de Federale Reserve de basis heeft gelegd voor een eventuele toeloop [van de activa-aankopen] later dit jaar, heeft de FR aan de voorzichtige kant geopteerd, gezien het feit dat het macro-economische landschap de afgelopen maanden enigszins is verslechterd.”

Een macro strateeg bij Goldman Sachs, Gurpreet Gill, zei: “Randvoorwaarden voor een formele aankondiging van een toeloop zullen grotendeels afhangen van de economische omstandigheden in de komende maanden, met een nadruk op data-afhankelijkheid.”

Credit: economictimes.com

De centrale bank zei dat de banenmarkt aan het verbeteren is en stelde voor om de noodsteun voor de economie “binnenkort” af te bouwen. Ze kondigden echter geen formele datum aan voor het terugschroeven van deze steun.