Nieuw Intern Onderzoek Ontdekte “Behoorlijk Slechte” Effecten van Instagram op Jongere gebruikers

352

Een nieuw onderzoek gedaan door Facebook suggereert dat Instagram een vrij slecht effect heeft op de geestelijke gezondheid van haar jongere gebruikers. Facebook is echter niet bereid geweest dit resultaat met het publiek te delen. Maar The Wall Street Journal kreeg onlangs toegang tot deze diepgaande onderzoeken.

Credit: wttspod.com

Het onderzoeksrapport komt in de openbaarheid op het moment dat Facebook van plan is een speciale versie van Instagram voor kinderen te lanceren. Het interne holistische onderzoeksrapport schetste een somber beeld van de schadelijke effecten van Instagram. De nadruk werd gelegd op de effecten van het gebruik van een app als Instagram op jongere gebruikers, vooral de invloed ervan op tienermeisjes.

Credit: timesofindia.com

Verschillende social media platforms die worden gebruikt voor het delen van beelden, zoals Instagram, zijn krachtige platformen die “sociale vergelijking” aanmoedigen. Op deze platformen beginnen mensen, waaronder veel tieners, te oordelen over andermans waardes en aantrekkelijkheid. Meestal evalueren ze iemands succes door deze te vergelijkingen met anderen.

Tienermeisjes worden vaak bestookt met beelden van geïdealiseerde lichamen, op Instagram zelf en op de Explore pagina van de app. Dit is schadelijk voor de geestelijke gezondheid van deze jonge gebruikers. Zoals een slide uit een interne Facebook presentatie het verwoordde: “We maken lichaamsbeeld problemen erger voor één op de drie tienermeisjes.”

Credit: reuters.com

Verder onthulde het interne onderzoek van Facebook ook enkele interessante effecten van Instagram op jongere gebruikers. Volgens de verklaring van deze tieners kan het gebruik van Instagram de mate van angst en depressie verhogen. De tieners vermeldden dan ook dat ze zich “verslaafd” voelden aan Instagram en ze er eigenlijk minder vaak op willen kijken.