Verschillende Soorten Carrière Mentoren

335

Mentoren zijn waardevolle carrière middelen. Ze kunnen je kennis en begeleiding bieden tijdens het opbouwen van een carrière. Je kunt toegang krijgen tot bredere netwerken die jou eerlijke en waardevolle feedback zullen geven. Een perfecte mentor kan laten zien dat er verschillende wegen leiden naar succes. Mentoren kunnen je helpen hoe je met verschillende situaties om moet gaan. Ze zijn een belangrijke troef om je vaardigheden te ontwikkelen. Het opent mogelijkheden die je kunnen helpen in je loopbaanontwikkeling. Om de juiste begeleiding te krijgen, is het belangrijk om de juiste mentor voor jou te kiezen. Je moet een aantal punten in overweging nemen bij het selecteren van een mentor die bij jou past.


Credit: epicassist.com

Als eerste kun je contact opnemen met iemand die je kent. Als je een gevestigde relatie hebt, kun je door een rechtstreeks gesprek de hulp vinden waar je naar op zoek bent. Je kunt jouw mentor vragen over een specifieke gebied dat je wil verbeteren. Een informeel gesprek of discussie kan genoeg zijn om een mentorrelatie voor een langere termijn te beginnen.


Credit: theguardian.com

Ten tweede kun je begeleiding krijgen van een manager op je werk. Soms kunnen jouw senior collega’s jou begeleiden en kun je leren van hun ervaring. Als je een goede werk relatie hebt, kun je je beperkingen delen en leren hoe je deze kunt overwinnen. Deze vorm van mentorschap is erg nuttig vanwege het gesloten circuit. Omdat jouw mentor de context kent waarin je werkzaam bent, kan hij/zij je betere suggesties geven en coachen.


Credit: social.hays.com

Als laatste kun je mentorschap krijgen van een persoon die je niet goed kent. Het is het gemakkelijkste als je de persoon wel via via kent. Probeer in contact te komen met iemand die je beïnvloedt of motiveert. Je kunt een professionele relatie met die persoon opbouwen die jou kan helpen om geloofwaardigheid op te bouwen.