Na Druk van Regelgevingen legt Binance de Nadruk op Antiwitwas Controles

268

’s Werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingsplatform staat nu onder druk van regelgevingen over de hele wereld. Veel landen zijn bezorgd dat crypto wordt gebruikt om geld wit te wassen. Daarom heeft Binance besloten om achtergrond controles uit te voeren op klanten, zodat het bedrijf kan optreden tegen het witwassen van geld.

Credit: fool.com

Het risico op het witwassen van geld als gevolg van de handel in cryptocurrency is een grote zorg voor regeringen wereldwijd. Zelfs de Nederlandse centrale bank zei dat de activiteiten van Binance niet in overeenstemming zijn met hun anti-witwas en anti-terrorisme financierings wetten.

Credit: cnet.com

Na deze situatie heeft Binance besloten om haar productaanbod terug te schroeven. Ze hebben leveraged trading en tokens gekoppeld aan aandelen. Ze lieten ook weten dat ze de relatie met toezichthouders willen verbeteren. Ze verzekeren dat gebruikers een op documenten gebaseerd ID-verificatieproces moeten voltooien om toegang te krijgen tot de producten en diensten van het bedrijf.

Credit: bitcoin.com

Binance zei in een verklaring: “Tot nu toe waren document gebaseerde identificatie controles bij Binance alleen vereist voor gebruikers die hogere limieten willen verhandelen. Alle gebruikers zullen nu een ID-kaart, rijbewijs of paspoort moeten uploaden om hun identiteit te bewijzen.” Later tweette Binance CEO Changpeng Zhao: “daden spreken luider dan woorden”.