Moeten Tieners Wel Zelf In Aandelen Handelen?

462

Veel beleggingskantoren lanceren aandelen accounts die de aandacht moeten trekken van de jongste generatie. Maar deskundigen denken dat tieners zich beter kunnen concentreren op hun opleiding, in plaats van de aandelenmarkten.

Credit: gobankingrates.com

Veel bekende beleggingskantoren flirten met het idee van het aantrekken van tieners. Ze lanceren manieren om tieners te helpen individuele aandelen te kopen en verkopen. Deze platformen bieden 13- tot 17-jarigen de mogelijkheid spaar- en beleggingsrekeningen te openen en moedigen tieners aan investeringsbeslissingen te nemen. Ze beweren dat deze online activiteiten door ouders of voogden worden gecontroleerd.

Credit: fool.com

Het doel van deze rekeningen is kinderen te leren over sparen en beleggen. Maar het is ook een manier om jonge beleggers aan te trekken. In feite is het een onderlinge wedstrijd om klanten zo vroeg mogelijk te bereiken. Daarom maken beleggingskantoren vaak gebruik van nieuwe platforms om nieuwe en jonge klanten aan te trekken. De verwachting is dat zij voldoende te beleggen vermogen verwerven en dit in de toekomst winstgevend zal zijn.

Credit: barrons.com

Het is waar dat mensen nooit te jong zijn om met te starten beleggen. Ongetwijfeld moeten we ons allemaal realiseren hoe belangrijk het is om om te gaan met geld. Maar we moeten ons ook bewust zijn van de belangrijke basisopleiding van deze tieners. Zij hebben goede begeleiding nodig bij het beleggen op de aandelenmarkten. We moeten financiële educatie bevorderen in plaats van individuele aandelenhandel bij tieners.