Veel Voorkomende Mythes Over Inflatie

444

Er zijn altijd wel een aantal mythes en misvattingen over inflatie. De meest voorkomende misvatting over inflatie is dat hogere inflatie een groeiende economie aanduidt.

Credit: pharmaceutical.com


Het klopt dat als het inkomen van mensen stijgt de kosten ook stijgen en dit de inflatie bevordert. Maar het belangrijkste punt is of het hogere inkomen eerlijk verdeeld is of niet. Als het inkomen enkel voor een kleine groep mensen stijgt, dan moeten de overige mensen gedwongen een onaangenaam leven lijden door de hoge inflatie.


Credit: economictimes.com

Dan nog wordt er gedacht dat Inflatie een oorzaak is van internationale factoren. Het is een andere mythe dat inflatie erg populair is onder politici. De internationale olieprijs en sociaal politieke situaties beïnvloeden de lokale prijs van deze open markt economie. Maar dit is niet altijd het geval.


Credit: financialexpress.com

Soms verhogen lokale verstrekkers de prijs van de grondstoffen. De lokale regering kan ook verantwoordelijk zijn voor de hogere inflatie door het opleggen van buitensporige belastingen en heffingen. Oftewel, internationale factoren hoeven niet de enige factor te zijn achter de hogere inflatie in een land.