Elon Musk Onthult Tesla Bot

474

Tesla CEO Elon Musk onthult een humanoid robot dat voertuig AI gebruikt. De autofabrikant CEO grapte, “Het is bedoeld om vriendelijk te zijn.”


Credit: people.com

De humanoid robot wordt de “Tesla Bot” genoemd. Het zal dezelfde AI gebruiken als die van Tesla’s vloot aan autonome voertuigen. Het is een functionerende versie van de robot en was nog nooit ergens verschenen tot Musk zijn onverwachte onthulling deed.


Credit: argentina.kivazen.com

Op Tesla’s AI presentatie kwam de onverwachte onthulling vanuit het publiek. Musk verstrekte een aantal details over de robot in een aantal PowerPoint slides. Het is enigszins creepy, Slenderman-like 172 cm lange robot. De robot weegt naar verwachting 57 kilo. Musk liet ook weten dat de robot is gebouwd van ”lichtgewicht materialen”.


Credit: nordic.ign.com

Musk voorziet dat de Tesla Bot een belangrijke rol zal spelen in de verandering van de toekomst. Hij zei, “Dit zal, denk ik, heel ingrijpend zijn. In wezen zal in de toekomst zal fysiek werk een keuze zijn. Als je het wil doen, dan kan het, maar je hoeft het niet te doen.”