Nieuwe Truc van Cybercriminelen Om Gevangenschap Te Ontlopen

441

De strijd tussen criminelen en de autoriteiten in de cyberwereld is in volle gang. Verschillende cybercriminelen zijn de laatste jaren opgepakt. Veel nieuwe technieken kunnen hun fondsen traceren rond de cryptocurrency blockchain. Geavanceerde technologieën zijn in staat om alle publieke transacties tussen wallets te checken. Maar het anonieme karakter van cryptovaluta is een stijgend risico om te worden betrapt.


Credit: krazytech.com

Recentelijk gebruiken cybercriminelen een duivelse nieuwe truc om hun digitale voetafdrukken “uit te wissen”. Deze nieuwe dienst is gelanceerd op het Darknet die criminelen manieren biedt om elke online markering te vermijden.


Credit: knowledge.insead.edu

De hoofdwetenschapper en oprichter van analyse provider Elliptic Dr. Tom Robinson legde dit uit, “We zien dat criminelen beginnen terug te vechten tegen blockchain analytics en deze dienst is een primeur.” Hij voegde ook nog toe, “Het wordt Anti-analyse genoemd en criminelen zijn nu in staat om hun eigen Bitcoin wallets te checken en kunnen nagaan of deze geassocieerd zijn met criminele activiteiten en door autoriteiten kunnen worden gemarkeerd.”


Credit: economictimes.com

Elliptic zegt dat de ontdekking laat zien hoe cybercriminele netwerken steeds geraffineerder worden en ze proberen om niet gepakt te worden. Dr. Robinson verklaarde, “Het is een zeer waardevolle techniek. Als jouw fondsen besmet zijn, kun je deze nog meer witwassen en proberen om zo de associatie met de criminele activiteit te wissen totdat je schone munten hebt.”


Credit: citysecuritymagazine.com

Deze nieuwe trend kan cyberveiligheid nog ingewikkelder maken. Wetshandhaving moet wellicht meer moeite doen om de veiligheid van de cyberwereld te kunnen garanderen.  Dat is waarom regeringen over de hele wereld proberen dit groeiende probleem van het witwassen van geld door cryptovaluta’s en social media hacks aan te pakken