Slechte Investeringseigenschappen

426

Besluiten om te gaan investeren is een stap die niet iedereen durft te maken, en terecht. Zonder voldoende kennis, kan het een financiële ramp voor je betekenen. Succes komt zelden van de een op de andere dag, zelfs in de aandelenmarkt. Dus zullen we moeten accepteren dat tot die dag komt, we maar gewone mensen zijn, en zelfs dan, moeten we nog steeds niet met ons hoofd in de wolken lopen. Hier zijn een aantal slechte investeringseigenschappen die sommige investeerders misschien bezitten en wat hen weerhoudt van succes.

Niet Alles Persoonlijk Opvatten

Ik denk dat deze voor iedereen geldt, niet enkel investeerders. Als we iets uitproberen en het wonderbaarlijk werkt, gaan we met alle eer strijken. Als we iets doen en het uitloopt op een totale mislukking, geven we externe factoren de schuld voor deze mislukking en accepteren we onze eigen rol hier niet in. Het is een kwestie van ego, eigenlijk. Als investeerder moet je beginnen met het accepteren dat niets in de aandelenmarkt echt zeker is en te hopen op het beste. Er zullen beslissingen zijn die je maakt en die werken, en er zullen zijn die niet werken, en dat is normaal in een sector als deze.

Niet Het Onverwachte Verwachten

Markten zijn riskant omdat ze heel volatiel zijn. Hierdoor zou het geen verrassing moeten zijn als een markt instort. Natuurlijk weet niemand precies wanneer dit gaat gebeuren, maar het is niet iets dat kan worden voorkomen. Als een investeerder, moet je het feit goed beseffen dat investeren niet van een leien dakje gaat. Er zullen hoogte- en dieptepunten zijn, maar dat is normaal. Als je het aandurft om het vol te houden, dan is deze sector perfect voor jou.

Het Verleden Is Gelijk Aan Het Heden

Als er één ding dat zeker is tot de dag van vandaag evenals decennia geleden, is het dat markten volatiel zijn. Maar, eerlijk gezegd, enkel omdat je lang genoeg in de aandelenmarkt werkzaam bent geweest, wil niet zeggen dat je volledig voorzien bent van de ervaring om met de aandelenmarkt van tegenwoordig om te gaan. Factoren die een verandering veroorzaakten in de markt decennia geleden zullen dit keer anders zijn. Zelfs het tijdstip waarop het volgende historische event plaatsvindt is onzeker. Ervaring kan van pas komen, maar het mag je niet blind maken voor het identificeren van situaties die zich nooit zullen herhalen.

Het Niet Bepalen Van Jouw Risicotolerantie

Voordat je grote stappen maakt, moet je eerst bepalen hoeveel risico je wilt nemen of anders breng je jezelf misschien in financiële problemen. Voor mijzelf is dat het allerbelangrijkste om te doen voordat je stappen gaat zetten in de markt. Veel investeerders doen geen moeite om uit te zoeken wat hun risicotolerantie is en de ellende waarmee het gepaard gaat als je over deze tolerantie heengaat. Je brengt niet alleen jezelf in de financiële problemen, maar je zult waarschijnlijk ook een financieel trauma oplopen als het misgaat.