Amazon Verliest Bod Om Stemming Alabama Vakbond Uit Te Stellen

410

Het National Labor Relations Board (NLRB) heeft een reeks moties van Amazon afgewezen die probeerde de vakbond verkiezing in een van hun magazijnen liggend in Bessemer, Alsbama uit te stellen. Op 8 februari zullen de werknemer in dit warenhuis beginnen met het stemmen of zij wel of niet lid willen worden van de Wholesale, and Department Store Union (RWDSU).

De retail gigant had al eerder twee moties ingediend om deze gebeurtenis uit te stellen, inclusief een poging om een stemming ter plaatse af te dwingen, ondanks de risico’s van het oplopen van het virus.

In een verklaring van de RWDSU, “Opnieuw hebben werknemers van Amazon een gevecht gewonnen in hun poging tot het winnen van een vakbondsstem. Ze voegden er ook aan toe “Het besluit van vandaag bewijst dat het allang tijd is dat Amazon begint met het respecteren van zijn eigen werknemers; en hen toelaat hun eigen stem uit te brengen zonder intimidatie en inmenging.”

Intussen toen werd gevraagd om een reactie, zei Amazon dat zij geloofden dat deze beslissing zou leiden tot een kleinere opkomst van werknemers voor het uitbrengen van hun stem. “We zijn teleurgesteld door de beslissing van de NLRB om niet het meest eerlijke en effectieve format te bieden om de maximale participatie van werknemers te bereiken, “vertelde een bedrijfsvertegenwoordiger. “Zelfs de nationale Labor Relations Board erkent dat de werknemersparticipatie ratio voor deze eigen verkiezingen die werden uitgevoerd met stembiljetten per post 20 tot 30 procent lager is dan de participatie ratio voor stemmen ter plaatse.

Amazon heeft weer op zo’n arrogante manier gereageerd
met betrekking tot de vakbondsinspanningen in zijn magazijnen. Vorig jaar had het bedrijf gezamenlijke pogingen ondernomen om de werknemersorganisatie openbaar te vernederen in een warenhuis in Staten Island. Later dat jaar betrapten verslaggevers het bedrijf op het werven van analisten om “dreigende vakbonden” in de gaten houden. Kort erna werd de geplaatste vacature weer verwijderd.

Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf aangezien een aantal van de Europese fulfilment centra zo georganiseerd zijn. Werknemers van het bedrijf gevestigde magazijn in Duitsland staakten afgelopen juni vanwege een vermeend gebrek aan beschermingen tegen het coronavirus.