Vier gewoonten die je als ondernemer in de praktijk moet brengen

590

Efficiënt zijn in wat je doet levert de gewenste resultaten op. Bijna alle succesvolle ondernemers die je kent hebben zich de kunst van het efficiënt zijn eigen gemaakt, omdat het je slimmer laat werken en in het hele proces alle onnodige inspanningen en verspilde tijd elimineert. Succes in hetgeen je doet kan niet worden bereikt wanneer je het op een luie en ongeorganiseerde manier aanpakt. Efficiëntie is ingebed in discipline en routine, niet in talent of intellect. Hieronder staan vier kenmerken van effectieve ondernemers.

Visionair

Succesvolle ondernemers besteden veel tijd aan denken, creëren en visualiseren. Innovatief zijn is voor ons allemaal vanzelfsprekend, als we maar gedisciplineerd genoeg zouden zijn om te genieten van het proces van voortdurend ontdekken. Als je in staat bent je verbeelding te gebruiken, ben je het belangrijkste bezit van een succesvolle ondernemer aan het trainen. Je moet in staat zijn om te dromen, actie te ondernemen en die dromen om te zetten in realiteit.

Eenvoud

Eenvoud is het geheime wapen waar succesvolle ondernemers bij zweren als ze hun effectiviteit willen vergroten. Ze leven volgens eenvoudige maar praktische principes. Dit helpt hen ook te voorkomen dat ze te veel buitensporige werkdruk op zich nemen. Ze zijn het meest productief in het bereiken van de resultaten die ze wensen wanneer ze niet door stress worden geplaagd. Daarom stellen zij beschermende en duidelijke grenzen aan zichzelf en aan de tijd die zij willen besteden.

Flexibel

Hoe belangrijk het ook is om je aan een routine te houden, als succesvolle ondernemer moet je ook de kunst van de flexibiliteit beheersen. Je moet flexibel genoeg zijn om van richting te veranderen in reactie op onvoorziene of veranderende omstandigheden. Op die manier vergroot je je kansen op succes en verbeter je ook je persoonlijke leerproces, groei en opleiding.

Nieuwsgierig

Succesvolle ondernemers beschouwen verveling als de grote moordenaar van succes en zorgen er daarom altijd voor dat ze zich nooit vervelen. Ze besteden graag een groot deel van hun tijd aan werken en doen wat ze het liefste doen. Ze hebben bijna altijd die eindeloze nieuwsgierigheid naar alles in het leven en in hun vakgebied. Deze nieuwsgierigheid leidt ertoe dat ze vragen blijven stellen en ideeën opdoen over wat hun volgende stappen kunnen zijn.