Verkrijg financiële vrijheid met deze 5 gewoontes

921

Voor veel mensen is het belangrijkste doel in het leven het bereiken van financiële vrijheid. De afzonderlijke doelen kunnen variëren, maar over het algemeen komt het allemaal neer op financiële vrijheid. Dit betekent dat we genoeg middelen hebben om de levensstijl te hebben die we willen en ook om elke gewenste carrière na te kunnen streven zonder ons zorgen te hoeven maken. Er zijn echter omstandigheden die ons belemmeren dit doel te bereiken, of het nu de pandemie is, schulden, of financiële noodsituaties. Mensen komen in lastige situaties terecht, maar deze gewoonten kunnen je helpen een stap dichter bij het bereiken van je doel van financiële vrijheid te komen.

Stel doelen

Schrijf je doelen op in een agenda of een ordner. Wat betekent financiële vrijheid voor jou? Is dat het hebben van een x bedrag in 5 jaar? Schrijf de mijlpalen op die je wilt bereiken, zoals het geld dat je op een bepaalde leeftijd op je bankrekening moet hebben staan. Maak, indien mogelijk, één pagina vrij voor al je doelen, zodat je ze niet uit het oog verliest.

Spaar en budgetteer

Budgetteer je geld op een verstandige manier. Dit betekent dat je een bepaald bedrag opzij zet voor je uitgaven en een ander bedrag voor je spaargeld. Om te voorkomen dat je je spaargeld uitgeeft, kun je proberen een bepaald bedrag automatisch van je rekening af te laten halen, zodat je niet in de verleiding komt om het uit te geven.

Betaal Creditcards af

Betaal je creditcards zo veel mogelijk elke maand volledig af. Niet alleen hoef je dan geen rente meer te betalen, maar je bouwt ook een goed krediet op dat je nodig zult hebben.

Wees zuinig

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste advies dat soms toch moeilijk op te volgen is. Ik weet dat ik er soms moeite mee heb om zuinig te zijn. Door minder te besteden dan je hebt, kun je op de lange termijn zeker geld besparen. Dit betekent niet dat je slechts twee kledingstukken mag hebben en alleen maar op gekookte eieren moet leven. Onder je bestedingsniveau leven is je uitgavenpatroon aanpassen door je te concentreren op dingen die je echt nodig hebt in plaats van op dingen die je gewoon wilt hebben omdat je ze wilt hebben.

Leer jezelf iets

Elk jaar zijn er een paar wijzigingen in de belastingwetgeving waarvan je misschien niet op de hoogte bent. Zorg ervoor dat je ze bekijkt en kijk wat bij jou past, zodat je kunt profiteren van alle aftrekposten die van toepassing zijn. Veel mensen hebben de neiging om te azen op slecht geïnformeerde belastingbetalers en investeerders, dus kennis is altijd je beste verdediging.

Blijf gezond

Er zijn drie redenen waarom gezond blijven je zal helpen financiële vrijheid te bereiken. Ten eerste: als je ziek wordt, moet je ziektekosten en medicatie betalen, en we weten allemaal dat die niet gering zijn. Ten tweede: ziek worden betekent dat je je werk moet missen. Als je bedrijf maar een beperkt aantal ziektedagen heeft en je gebruikt ze allemaal, betekent dit inkomensverlies. Ten derde kan een slechte gezondheid je dwingen om vervroegd met pensioen te gaan, wat ook een lager maandinkomen betekent.

Hoewel deze gewoonten je geldproblemen niet volledig zullen oplossen, zal het toepassen ervan ervoor zorgen dat je gezonde gewoonten ontwikkelt die je kunnen helpen bij het bereiken van jouw definitie van financiële vrijheid.