Drie lessen om een succesvolle startup te laten groeien

512

In deze tijd, vooral tijdens de pandemie en hoogstwaarschijnlijk ook daarna, is de kans op mislukking groot. Deze trieste realiteit is ontmoedigend en intimiderend en weerhoudt beginnende ondernemers er vaker wel dan niet van om de sprong in het diepe te wagen.

Hieronder vind je enkele tips om je bedrijf te helpen groeien.

Verwerken – delegeren – uitbreiden

Of je nu een startup probeert te lanceren of je huidige bedrijf probeert te laten groeien, je moet altijd deze mantra aanhouden: Je bedrijf is jouw baby. Het is een combinatie van jouw project, jouw passie en jouw dromen.

Het ultieme doel bij het starten van een bedrijf dat kan groeien zou niet het beantwoorden van e-mails, het uitvoeren van de dagelijkse processen, leveringen en nog meer van dit soort zaken moeten zijn. Waarom dan niet? Dit wordt beschouwd als inefficiënte groei.

Wat je in plaats daarvan moet doen is verwerken, delegeren en uitbreiden. Zonder een proces-gedreven ethos, zul en kun je niet effectief delegeren en opschalen.

Neem sneller mensen in dienst

De eerste maanden van je bedrijf zijn een op winst gerichte droom. Je hebt maar weinig klanten, en je hebt weinig tijd en geduld, maar je bedrijfskosten zijn bijna nihil.

Afgezien van de basisuitgaven voor kantoorhuur en energiekosten, software en tijd, zijn de winstmarges torenhoog. En dit is een duidelijk teken dat je veel sneller personeel wilt aannemen. Vroege winsten zijn als een lokroep in de verte, die je afleidt van de schatten die voor je liggen. Leg de basis, verfijn het en start het dan op.

Proactieve marketing

Je belangrijkste bron voor de verkoop heeft te maken met marketing. Vele jaren geleden zouden bedrijven ofwel vertrouwen op mond-tot-mondreclame of advertenties in kranten omdat die rendabeler waren dan het maken van televisiereclames. Maar met het internettijdperk is het nu gemakkelijker om je bedrijf te laten groeien en jezelf bekend te maken met slechts een paar muisklikken en een paar dollar. Je moet niet alleen marketing voor je bedrijf publiceren, maar er ook voor zorgen dat je je sociale netwerk uitbreidt. Op die manier kun je je niet alleen online bekend maken, maar ook via mond-tot-mondreclame, wat toch al veel sneller gaat.