Blijf in contact met je vrienden via muziek

681

Er is niets dat me meer vreugde brengt dan muziek delen met mijn vrienden. Ik heb vrienden die naar dezelfde soort muziek luisteren als ik, maar ik heb ook vrienden die naar iets totaal anders luisteren. Niets maakt me echter gelukkiger dan wanneer ze naar een nummer luisteren dat ik aanbeveel of omgekeerd. Nu COVID ons gedwongen heeft om veel aan zelf-isolatie te doen, is één manier waarop ik met mijn vrienden in contact kan blijven muziek.

Als je er goed over nadenkt, hebben muziekstreamingdiensten heel wat potentieel om uit te groeien tot een virtuele hangplek voor platenwinkels. Welke betere aanleiding hebben ze nodig dan die ene situatie waar de hele wereld zich nu in bevindt? Hoewel ze nog niet zo ver zijn, bieden ze al wel een aantal functies waarmee je je een beetje meer verbonden kunt voelen met je vrienden en de muziek waar zij naar luisteren.

Videostreamingdiensten zoals Disney+, Hulu en Netflix voegden sociale functies toe waarmee je een “kijkfeestje” kon houden met je vrienden, waar ter wereld ze zich ook bevonden. Dit hielp ons zeker om ons op sommige dagen wat minder eenzaam te voelen. Als muziekstreamingdiensten dit voorbeeld zouden volgen, zou het dan ook zo effectief zijn?

Om met anderen in contact te komen kun je met Spotify je vrienden volgen en gebruik maken van de groepssessie-functie. Met de groepssessie-functie kan iedereen die voor een sessie is uitgenodigd tegelijkertijd naar het nummer luisteren, maar deze functie werkt nog in beta. Om dit te doen, moet je om te beginnen een nummer afspelen. Op het scherm zul je links onderaan het speaker icoontje zien. Tik op dat icoon en er zal een nieuw scherm verschijnen. Onderaan dat scherm zie je een grote groene knop met de tekst Start Session. Klik op die knop en nodig tot vijf vrienden uit om met je mee te luisteren. Je kunt ook een nummer/playlist/podcast delen met je vrienden door de link te kopiëren en die op een willekeurige plek te plakken, zoals Snapchat, Messenger, Instagram, of zelfs Instagram Stories.

Hoewel Apple Music geen groepssessie-functie biedt zoals Spotify, kun je toch in contact blijven met je vrienden door ze te volgen op de site. Door iemand te volgen op Apple Music kun je de muziek zien waar ze naar luisteren, afspeellijsten die ze hebben gemaakt en mensen die ze volgen. Maar net als bij Spotify kun je ook de link naar een nummer kopiëren en met je vrienden delen.

Ondanks de vele verschillen die wij mensen kennen, is er één ding dat ons allen kan samenbrengen, en dat is muziek.