Ettersom det globale digitale transformasjonsmarkedet fortsetter å vokse og når en verdi på rundt 1,91 billioner USD i 2022 og forventes å stige til 8,92 billioner USD innen 2030, spiller integreringen av IoT-sensorer på tvers av bransjer en betydelig rolle i denne utvidelsen. Fremveksten av smarte byer, urbanisering og den økende trenden for kunstig intelligens i medisin- og helsesektoren er alle medvirkende faktorer til veksten av IoT i forretningsdrift.

Investeringer i robotsystemer og 5G-integrasjon

Bedrifter investerer mer i robotsystemer på grunn av økte produksjonsevner og forbedret arbeidssikkerhet. Integrasjonen av 5G, IoT og Cloud-tknologier forventes å drive vekst, med SME-kategorien som utvikler seg med en beskjeden CAGR. I Nord-Amerika nådde den digitale transformasjonsmarkedet 697,23 milliarder USD i 2021, med selskaper som Arista Networks som introduserte AI-drevne nettverksidentitetstjenester for bedriftssikkerhet og IT-drift.

Utfordringer og ulemper ved IoT i forretningsdrift

Mens IoT tilbyr mange fordeler, er det også noen ulemper å vurdere. Disse inkluderer sikkerhetsrisikoer, personvernproblemer, kompatibilitetsproblemer og kompleksitet. IoT-enheter kan være sårbare for cyberangrep og kompromittere sensitive data og systemer. Innsamling og bruk av personopplysninger av IoT-enheter kan øke personvernbekymringer for enkeltpersoner, og kompatibilitetsproblemer kan kreve ytterligere investeringer i infrastruktur.

Verktøy og teknologier som brukes i IoT-utvikling

IoT-utvikling involverer bruk av ulike verktøy og teknologier, inkludert maskinvarekomponenter, programvareplattformer, cloud computing, dataanalyse og maskinlæring. Disse teknologiene gjør det mulig for virksomheter å samle inn, overføre, administrere og analysere data fra IoT-enheter, og til slutt ta informerte beslutninger og forbedre den generelle driften.

IoT i helsevesenet: et voksende marked

IoT-applikasjoner i helsevesenet forenkler aktiviteter og forbedrer pasientresultatene. Faktorer som bidrar til veksten av IoT i helsevesenet inkluderer teknologiske fremskritt, den økende forekomsten av kroniske sykdommer, forbedret tilgang til høyhastighetsinternett og gunstig regjeringspolitikk. Økende krav til kostnadseffektive behandlinger, sykdomsbehandling, overvåking av selvhelse og lavere helsekostnader driver markedet. Helsesektoren drar nytte av IoT, drevet av digital transformasjon og teknologisk innovasjon. COVID-19 har økt behovet for IoT i helsevesenet og kommet markedet til gode, med den økende bruken av digitale teknologier og bærbare IoT-enheter som markedsvekstfaktorer.