Effekten av kunstig intelligens på forretningsdrift

253

Artificial Intelligence (AI) har skapt bølger i ulike bransjer, endret måten virksomheter opererer på og gitt verdifull innsikt for å drive inntektsmuligheter. I denne artikkelen vil vi utforske virkningen av AI på forretningsdrift og hvordan selskaper kan utnytte potensialet for å forbedre effektiviteten og beslutningstakingen.

AI i varehandel og forbrukerindustri

Varehandel og forbrukerindustri utnytter i økende grad AI for å analysere og tolke kundedata, noe som resulterer i økt fortjeneste og reduserte kostnader. Vellykkede brukstilfeller av AI i detaljhandel inkluderer etterspørselsprognoser, lagerstyring, CRM-markedsføring, produktanbefalinger og produktplasseringsoptimalisering. Imidlertid må selskaper vurdere etisk bruk av AI, sikre rettferdige algoritmer og åpenhet i AI-prosessen for å opprettholde kundenes tillit og unngå potensiell skade.

AI-aktivert søk og dets innvirkning på utgivere

AI har potensialet til å revolusjonere søkemotorer, med teknologier som ChatGPT som gjør driften mer effektiv, spesielt i prosesser som A/B-testing av overskrifter og innsamling av forskning. Imidlertid kan AI-genererte svar redusere overflaten på søkeresultatsider, noe som påvirker tilknyttet markedsføring og annonseinntekter for utgivere. For å holde seg konkurransedyktige bør utgivere fokusere på produkttesting i den virkelige verden og gi objektive anmeldelser, noe som gir verdi til innholdet og beskytter dem mot omveltningene innen søketeknologi.

Samarbeid med AI Startups for tilpassede løsninger

Etablerte virksomheter samarbeider i økende grad med AI-startups for å utvikle tilpassede teknologiløsninger for deres virksomhet. For eksempel samarbeidet Commonwealth Bank of Australia (CBA) med AI-startup H20.ai for å utvikle AI-teknologi for bankvirksomheten. H20.ai leverte tilpassede tekniske løsninger, talentopplæring og støtte for endringsledelse til CBA. Bedrifter som fremmer meningsfylte samarbeid med AI-startups har tre ganger større sannsynlighet for å få høy økonomisk innvirkning fra AI, siden de kan eliminere barrierer innen teknologi, talent og endringsledelse.

Utfordringer og etiske vurderinger i AI-adopsjon

Mens AI tilbyr en rekke fordeler, byr den også på utfordringer, inkludert behovet for store mengder nøyaktige og objektive data, dyktige fagfolk til å utvikle og vedlikeholde AI-systemer, og bekymringer rundt personvern og skjevheter. Organisasjoner må være transparente om bruken av kunstig intelligens og sikre at data samles inn og brukes etisk. I tillegg, siden lovgivning kan slite med å holde tritt med den raske utviklingen og distribusjonen av AI, bør selskaper sjekke om ytterligere regulering eller veiledning er nødvendig før de implementerer en AI-løsning.