Du tenker aldri på hvor heldig du er før du ser noen som sliter. Det gjelder folk som ikke kan se eller har vanskelig for å observere ting med øynene. Her er noen tekniske elementer som kan hjelpe folk til å observere verden bedre enn de pleide.

Credit: economictimes

E-bokleser for blindeskrift

Folk som har problemer med synet kan lese ved hjelp av en moderne teknologisk gadget. E-bøker har blitt vanlig for mange mennesker. Nye teknologiske fremskritt for e-bokleseren for blindeskrift hjelper synshemmede til å lese bøker når de vil.

Fingerleser

Dette er en annen gadget som kan hjelpe deg med å lese ord fra papir. Det er en ringformet dings som kan løsne ord som er skrevet med skriftstørrelse 12 eller høyere. Denne praktfulle dingsen kan hjelpe blinde å lære bedre uten hjelp fra andre.

Credit: businesswire

ARIANNA App

Personer som er svaksynte har problemer med å håndtere ting i nærheten. For å løse dette problemet hjelper denne appen dem med å observere tingen i nærheten av dem og unngå hindringer på veien.

Credit: bostonsight

AI-briller

Denne nye teknologien er ment å hjelpe mennesker uten syn til å gi følelsen av å se verden. Dette er ikke bekreftet ennå hva den første funksjonen til denne gadgeten ville være. Likevel er folk håpefulle for dette.