Gaver som kan være gode investeringer på sikt

251

Tradisjonelt prøver folk å investere i eiendommer eller direkte penger. De er veldig inntektsbringende. Noen ukonvensjonelle investeringer tar også lang tid, men de kan være verdt det etter en viss tid. Her er noen gaveideer som kan være nyttige for fremtidige investeringer.

Junior ISAer

En Junior ISA (Individual Savings Account) er en skatteeffektiv investeringskonto for barn. Det lar foreldre eller foresatte spare penger for barnets fremtid, med investeringen som vokser skattefritt. Kontoen kan åpnes med et engangsbeløp eller vanlige bidrag og har en årlig grense.

Credit: irishexaminer

Leker og minner

Leker og minner kan være et unikt investeringsalternativ for samlere. Sjeldne og svært ettertraktede varer kan øke i verdi over tid, noe som gjør dem til en potensiell kilde til langsiktig rikdom. Det er imidlertid viktig å undersøke markedet og investere klokt, siden ikke alle samleobjekter holder verdien over tid.

Credit: dollardex

Første utgave av bøker

Førsteopplagsbøker kan være en verdifull investering for boksamlere og entusiaster. Sjeldne eller signerte førsteutgaver kan øke i verdi over tid, noe som gjør dem til en potensiell kilde til langsiktig rikdom. Det er imidlertid viktig å undersøke markedet og investere klokt, siden ikke alle førsteutgaver holder verdien over tid.

Credit: economictimes