Forslag til forretningsplanen din for 2023

361

Siden pandemien har kloden tilpasset seg den nye normalen. Vi har ombestemt oss. Bedrifter over hele verden kommer seg etter COVID-19-utbruddet og statlige nedleggelser. Hvordan kan du som bedriftseier best forberede deg på livet etter en pandemi? Svaret er enkelt, men det er ikke alltid lett å sette ut i livet. Å lage en forretningsplan er ditt ansvar.

Credit: businessnewsdaily

Konsentrer deg om likviditet

Med eksperter som forutsier en resesjon i løpet av de neste 12 månedene, må bedriftsledere prioritere likviditet ved å kutte utgifter og spare penger. Små bedrifter med tynne marginer er spesielt sårbare for nedgangstider. Reduser overflødige utgifter, sett utvidelses- eller rekrutteringsplaner på vent, og vurder å restrukturere utestående gjeld eller reforhandle leiebetalinger.

Credit: thestatesman

Gjennomfør en SWOT-analyse

SWOT-analyse er et akronym som står for styrker, svakheter, muligheter og trusler. Dette er en strategi som brukes av firmaer for å identifisere blindsoner som eiere eller ansatte kanskje ikke legger merke til daglig. SWOT-analyse hjelper organisasjonen din med å senke farten og stille inngående spørsmål som avslører viktig informasjon om bedriften din og hvor den ønsker å gå. 

Credit: volusion

Lag et estimat for inntekt og margin

Planlegg kvartalet ditt ved å lage en inntekts- og marginprognose etter kunde. Det er viktig å ha troverdige og robuste kontostrategier som fornyes med aktiviteter minst 90 dager ut. Spesielt første kvartal 2023 inneholder høyere makroøkonomisk usikkerhet.