Hvordan være glad på jobben

356

Din bedrift kan oppleve burnout eller brownout hvis gløden har forsvunnet. Mens burnout kan være så alvorlig at du mister fokus fullstendig, kan brownout være en sakte nedgang i energi og motivasjon som gjør det vanskeligere å fullføre oppgaver.

Credit: kcyatlaw

Vit meningen med arbeidet ditt

Uansett hvilken stillingstittel du har eller hvilken sektor du opererer i, har oppgavene du utfører ofte en betydelig innvirkning. Suksessen til bedriften din kan avhenge av deg. Resultatene av arbeidet ditt kan på en eller annen måte være fordelaktige for allmennheten.

Gi deg selv noen hyggelige belønninger

Hvis oppgavene på oppgavelisten din ikke akkurat er din kopp te, prøv å belønne deg selv med noen enkle bestikkelser. Tenk på utsagnet: «Hvis jeg fullfører rapporten min, kan jeg gi meg selv en muffins fra bakeriet over gaten.»

Credit: betterteam

Slutt å sammenligne deg selv med andre

Når det brukes til å identifisere sjanser for vekst og læring, kan sammenligning være et nyttig verktøy. Imidlertid fører sammenligning ofte til følelser av utilstrekkelighet og dårlig selvtillit, ifølge karriererådgiver Ayesha Murray.

Credit: bentley

Styrk relasjonene dine

Vår helse og lykke påvirkes positivt av sterke, støttende forbindelser. Folk «kommer ofte inn i et selskap, men så slutter en sjef og/eller kolleger,» som det er allment kjent. For at vi skal være lykkelige, er det viktig å ha pålitelige, meningsfulle relasjoner.