Laterale bevegelser kan være kraftbevegelser for å fremme karrieren din

454

Å akseptere en ny stilling som er på nivå med ditt eksisterende arbeid når det gjelder nivå eller kompensasjon, refereres til som å gjøre et lateralt trekk i karrieren. En lateral bevegelse utelukker deg ikke fra å få nye erfaringer eller utvikle nye talenter, men du vil ikke bli forfremmet som et resultat. Her er noen fordeler med laterale bevegelser beskrevet nedenfor.

Kulturell utvikling
Det er mulig at du nettopp har blitt med i et selskap. Når du blir vant til stillingen, vil du kanskje innse at lederstilen og/eller kulturen i ditt nåværende firma ikke er riktig for deg. Vurder å flytte en lateral karriere til en lignende funksjon i en annen organisasjon.

Credit: nbcnews

Å få nye ferdigheter

Bevegelse i karrieren din kan gi deg sjansen til å få nye ferdigheter og kunnskaper. En potensiell arbeidsgiver vil verdsette deg mer hvis ferdighetene dine er mer mangfoldige.

Credit: talkspace

Forbedret balanse mellom arbeid og privatliv

Hvis du er overarbeidet, utslitt og klar for en betydelig endring, kan et lateralt skifte tilby fleksibilitet eller mentalt og følelsesmessig rom. Din evne til å balansere ditt personlige og profesjonelle liv kan bli forbedret av det. Hvis du oppdager at du ofrer familietid for karrieren din, kan en lateral overføring tillate deg å omfordele tiden din på måter som er viktige for deg.

 

Credit: cnbc

Bli mer omsettelig

Å gjøre laterale bevegelser vil få deg til å skille deg ut for potensielle arbeidsgivere. Det er lett for jobbsøkere å hevde i et følgebrev at de kan oppnå X, Y og Z, men med en lateral forskyvning under beltet har du faktiske bevis for å støtte det i et intervju og enda viktigere, på jobben.