Etter et globalt avbrudd er WhatsApp nå operativt

386

WhatsApps tjenester ble gjeninnført på tirsdag etter en over to timer lang driftsstans som påvirket både privatkunder og bedriftskunder. For tusenvis av brukere, både i India og over hele verden, var direktemeldingsnettverket nede, noe som gjorde det umulig for dem å sende eller motta meldinger eller se oppdateringer til statusoppdateringene deres.

Credit: marca 

Årsaken til avbruddet ble ikke offentliggjort av selskapet. Mens appen var nede, påvirket færre store problemer andre nettjenester, som Instagram og Facebook Messenger, som er søskenplattformer.

WhatsApp har utviklet seg til å bli et viktig verktøy for kommunikasjon i både hjem og arbeidsplasser. Handel med eiendeler, inkludert kryptovaluta og olje, ble påvirket av WhatsApps timerlange driftsstans i oktober før handelsmenn tok til alternative plattformer som Telegram.

Credit: economictimes

Et driftsstans på to timer er stort for Meta, men det er kort i forhold til selskapets fem timer lange utgave fra et år siden. På den tiden gjorde Facebooks nettverksingeniører en konfigurasjonsfeil som effektivt informerte hele internettet om at tjenestens servere var offline. Internetts spredte systemer krevde mange timer for å filtrere ut oppdateringen fullstendig, selv om den raskt ble reversert.

Strømbruddet forårsaket sannsynligvis alvorlige forstyrrelser. Programvaren er et godt likt verktøy for gruppekommunikasjon for sosiale, profesjonelle og foreldreoppgaver fordi den gir ende-til-ende-kryptering for meldinger. Selv omstridte statsråder har brukt det. Brukere i Storbritannia og rundt om i verden ble påvirket av strømbruddet, ifølge internettovervåkingsselskapet NetBlocks. Australske og ukrainske brukere har også problemer med å bruke tjenesten.

Credit: androidauthority

Selv om WhatsApp-avbrudd fortsatt er relativt sjeldne, har de en betydelig innvirkning på global kommunikasjon fordi mer enn to milliarder mennesker bruker appen hver måned.