Ferdigheter for verbal kommunikasjon

545

Verbal kommunikasjon er utveksling av informasjon gjennom tale med en annen person. Derfor kan det referere til både muntlig og skriftlig kommunikasjon. Uttrykket blir imidlertid ofte brukt for kun å referere til muntlig kommunikasjon. Når det kommer til den verbale komponenten i kommunikasjon, dreier alt seg om ordene noen bruker og hvordan de blir hørt og forstått.

Credit: verywellmind

 

Hva er elementene i verbal kommunikasjon?

Å bruke språk for å kommunisere ideer klart og kortfattet er hovedmålet med verbal kommunikasjon. Direkte kommunikasjon mellom to personer omtales som mellommenneskelig kommunikasjon. Gruppesamtaler er samtaler mellom en liten gruppe mennesker, mens offentlig tale er handlingen for å levere informasjon til et stort publikum.

 

Credit: etonx

 

Metoder for å kommunisere effektivt på jobben

I et arbeidsmiljø skjer verbal kommunikasjon mellom et bredt spekter av mennesker og grupper, inkludert kolleger, overordnede og underordnede, ansatte, klienter, kunder, lærere og studenter, og foredragsholdere og deres publikum.

Snakke høyt

Verbal kommunikasjon lar en etablere tillitsfulle forbindelser med andre. Alle kan sjekke om arbeiderne trenger hjelp, få innsiktsfulle tilbakemeldinger om ledelsesstilen deres og mer. Noen teammedlemmer vil dra nytte av en-til-en kommunikasjon for å bedre forstå instruksjoner, spesielt hvis personen er mer reservert og urolig rundt andre.

Credit: advergize

 

Tips for å gjøre verbal kommunikasjon bedre

Bruk litt tid på å finpusse kommunikasjonsferdighetene som er oppført nedenfor for å lykkes på jobben: aktiv lytting, klarhet og konsisthet, trygghet, empati, vennlighet, åpent sinn, gi og søke tilbakemelding, forsikring, respekt og ikke-verbal som kroppsspråk, tone tale, øyekontakt og kommunikasjon.