Politikere blir målrettet av hackere i Australia

537

Australske statsansatte, nyhetsreportere og politikere ble overvåket av en ukjent hacker, som laget falske nyhetsnettsteder for å redusere omdømmet deres blant folk som bor utenfor Australia. I et nylig prosjekt var informasjonen tilgjengelig av offentlige agenter.

Credit: pandasecurity

Truslene var spionasjemotiverte

Personene bak hackingen er knyttet til en hacker som tidligere ble straffet for samme type oppførsel angående kinesisk politikk. Gruppen regnes som en Kina-basert, spionasjemotivert trusselaktør. Hovedintensjonen til disse menneskene er å skape kaos blant folk.

Credit: economictimes

Navnene var i anglostil

Hackerne har et spesielt motiv. Det er også veldig godt forstått at de har gjort nok forskning til å gjøre handlingen deres troverdig for folk som vil lese de falske nyhetene fra de falske nettstedene. Navnet som ble brukt i den nyheten var et godt gjennomtenkt australsk navn.

Credit: japantimes

Fokuserte grupper

Hackerne siktet mot de menneskene som var relatert til energirelaterte problemer. Spesielt folk som jobbet for offshore energipolitikk var hovedmålet for disse menneskene. Nylig er det et prosjekt på gang med energiutforskning i Sør-Kinahavet. Personer knyttet til dette prosjektet var hovedmålet.