Instagram snakker ut om personvernet deres

567

Noen virale innlegg og videoer har nevnt at Instagrams «nøyaktige plassering» kan angi den nøyaktige plasseringen til brukeren ved å bruke IOS eller Android. Påstanden inkluderer også at Instagram kan sende den nøyaktige plasseringen uten tillatelse fra brukeren. Noen spekulerer i at dette har vært tilfelle siden den nylige oppdateringen av appen. Men Instagram har nevnt at dette rett og slett ikke er tilfelle.

Credit: searchenginejournal

Hva er en «nøyaktig plassering»?

Innstillingen ble først nevnt for iPhone- og iOS-enhetsbrukere i den årlige operativsystemoppgraderingen tilbake i 2020. Dette ble tilbudt av både Google og Android. Det gir brukeren muligheten til å dele sin nøyaktige plassering via post eller tekst. Dette ble introdusert av appen ettersom andre apper ofte ønsker å vite den nåværende plasseringen for å tilby tjenesten. Men nå er det mange som kritiserer alternativet.

Credit: publer

Hvordan fungerer Instagram?

Mange mennesker har hevdet at når de legger ut eller deler dagene og reelsene sine, kan den oppdage den nøyaktige plasseringen. Selv byens beliggenhet kan enkelt velges. De vil si at denne funksjonen lett kan saksøkes for kriminelle hensikter. Så mange påvirkninger må dele sin plassering for arbeidet sitt.

Credit: gettotext

Hva nevnte Instagram om det?

Som alltid har Instagram benektet det faktum at appen deres blinker plasseringen til folk med intensjon. PR-teamet til Instagram kommenterte at «For å være tydelige deler vi ikke posisjonen din med andre. I likhet med andre sosiale medieselskaper bruker vi den nøyaktige posisjonen for ting som posisjonstagger og kartfunksjoner.» Dette sitatet er hentet fra deres Instagram-innlegg.