Bedrifter bør ikke betale løsepengevirus og årsaken bak det

464

Løsepengevirus er en type ondsinnet programvare, skadelig programvare eller en cyberhacker som hacker bedriftens datamaskin og krever penger i bytte for å løse det. Etisk- og juridisk sett bør selskapet ikke betale løsepengevirus.

Credit: techwireasia

Det oppmuntrer de kriminelle

De kriminelle forstår hvorfor du prøver å betale dem. Hvis selskapene betaler i henhold til etterspørselen deres, vil det oppmuntre cyberkriminelle til å blomstre sine verk til andre selskaper eller samme selskap flere ganger. De vil forstå at bedriften er hjelpeløs her, og at de må betale etter hvert. Bedrifter bør ikke fremme denne typen tillit blant hackere.

Credit: pandasecurity

Betalingen blir større

Hvis du forventer at hackerne vil være fornøyd etter at de har mottatt beløpet, tar du sannsynligvis feil. De er ikke så etiske i utgangspunktet. Hvis du godtar vilkårene deres, vil de dra nytte av din hjelpeløshet og tjene mer penger på selskapet. Den første gir et selskap dekrypteringsnøklene, mens den andre betaler for å sikre at data ikke blir slettet. Det fungerer ikke ordentlig på slutten.

Credit: kent

Ingen sikkerhet for at dataene blir lagret og sendt på nytt

Dette er sannsynligvis det verste som kan skje med et selskap. Etter at du har betalt det krevde beløpet til løsepengeviruset, får du ikke tilbake de verdifulle dataene de hacket. På denne måten blir selskapet den ultimate taperen. Siden de ikke er etiske i utgangspunktet, er det ingen mulighet for at de oppbevarer alle dataene trygge bare for selskapets skyld. I følge en Sophos-rapport fra 2021 får 92 % av organisasjonene ikke alle dataene sine tilbake.