Når bør en boligselger betale sluttkostnadene for hus?

90

Avslutningskostnader er et svært viktig aspekt ved en transaksjon av huset. Men ofte blir dette spørsmålet reist, nemlig hvilken part som er den rette til å betale sluttkostnaden. Kort fortalt betales kjøperens og selgerens lukkingskostnader i henhold til vilkårene i kontrakten, som begge parter er enige om. Kjøper er ansvarlig for noen avsluttende kostnader. Men i de fleste tilfeller er det vanligvis selgere som skal betale for det.

Credit: theglobeandmail

Avslutningskostnader er alle de gebyrene og utgiftene vedrørende huset som skal betales av selgeren. Noen lokaliteter har for vane å dele det jevnt. Men nå kan det ses at de fleste selgere betaler for det. Som huseiere har de vanligvis trang til å selge huset. Det anses som deres plikt å gjøre opplevelsen ren og smidig for kjøperen.

Credit: sarahpollyealaw

Selgere betaler svært lite under hussalget. Hvis de ikke pusser opp huset eller gjør noen prosjekter for å gjøre huset mer verdifullt, trenger de ikke bruke mye før huset selges. Vanligvis betaler selgere både selgers og kjøpers agenter. Gjennomsnittlig sluttkostnad kan være 6% av den totale utvekslingen. Dessuten, det er ikke vanlig praksis, men noen ganger tilbyr selgerne å kjøpe eiendomsforsikringen for kjøperen.

Credit: caspianrealty

Forhandling kan finne sted i løpet av denne tiden. I et kjøpers marked er det veldig vanlig at selgeren betaler for sluttkostnaden. Selv i et selgermarked tilbyr noen huseiere å betale sluttkostnaden, siden de satt i markedet for lenge.