iPhone-produsent stoppet driften på grunn av nedstengningen i Shanghai

51

En stor produsent av Apples iPhone stanset driften på steder i Kina. Teknologilederen og iPhone-produsenten tok dette skrittet på grunn av den nylige nedstengningen i Shanghai. Teknologiselskapet sier at det midlertidig har stanset produksjonen ved to av sine fabrikker i Kina.

Credit: techspot

Nylig har Shanghai-myndigheten kunngjort noen koronavirusforskrifter. I følge disse forskriftene er det bare noen innbyggere av byens 25 millioner mennesker som kan forlate hjemmene sine for første gang på flere uker. Ettersom koronavirusinfeksjonene økte i det viktigste produksjons- og finansknutepunktet, har bymyndigheten besluttet å ta denne forholdsregelen for å forhindre infeksjonen.

Credit: nikkei

Apple MacBook-produsenten Quanta og iPad-produsenten Compal Electronics har også stoppet aktivitetene sine i slutten av mars da byen ble låst ned igjen. Bedriftsrepresentanten nevnte at de ville samarbeide med myndigheter og ønsker å gjenoppta driften så snart som mulig. Teknologiselskapet Pegatron sa, «det hadde stoppet driften ved sine fabrikker i Shanghai og nærliggende Kunshan «som svar på Covid-19-forebyggingskrav fra lokale myndigheter.»

Credit: counterpointresearch

Dan Ives, en analytiker ved investeringsselskapet Wedbush Securities, estimerte at produksjonen av 3 millioner iPhones vil bli påvirket på grunn av denne nåværende nedstengningen. Mr. Ives sa: «Pegatron-stengingene kaster bensin på den rasende brannen som er forsyningskjeden for Apple og andre deler av iPhone-økosystemet. Dette forsterker forsyningskjedeproblemer for iPhones.»