Økende etterspørsel etter bygge-til-leie boliger

395

Bygge-til-leie boligene, også kjent som BTL, er et av de raskest voksende markedene i den nåværende økonomien. På grunn av rimelige priser, komfort og rimelige forhold øker etterspørselen etter BTL blant folk med familier.

Credit: stessa

Eiendomsmarkedet observerer et skifte i boligeierskap. En subtil nedgang i å eie eiendom indikerer veksten i BTL-virksomheten. Det demografiske skiftet er en av årsakene bak endringen. Dessuten ser investorer etter muligheter for å investere i virksomheter der de kan leie ut hus eller leiligheter til passende leietakere. På grunn av covid-19-pandemien har mange mennesker mistet fremgang i økonomien.

Credit: thebalancesmb

Høye renter på boliglån og utlån tillater ikke folk å investere i eierskap. I tillegg gjør tilgjengeligheten til utleiehus det mer overkommelig og lettvint for de fleste som ikke ønsker å ta ansvar for en eiendom. Som et resultat akselererer veksttakten i bygge-til-leie-markedet.

Ifølge National Association of Home Builders (NAHB) ble det bygget rundt 37.000 boliger til utleie i fjor, som ikke inkluderer boligene som investorer kjøper direkte fra byggherrene.

Credit: landlordgurus

Familier med barn blir observert å leie hus i stedet for å kjøpe eiendom. På grunn av den høyere eiendomsverdien har de fleste barnefamilier ikke råd til å kjøpe hus i nærheten av utdanningsinstitusjoner. Eneboliger steg til 10,2% i fjor. Investorene prioriterer nå familieplassen, og nybyggede utleieboliger er designet for å huse familier.