Hvordan endre karriere uten å få en ny grad?

752

Å bytte karriere er en vanlig del av yrkeslivet vårt. Fagfolk skifter jobb fra 10 til 15 ganger i løpet av karrieren. Men å endre en karriere betyr ikke alltid at du må bruke mye tid og penger på å få en ny grad. Faktisk er det mulig å bytte karriere uten å gå tilbake til skolen. Du må bare legge noen realistiske planer for fremtiden for å ta fat på en ny karrierevei.

Credit: roberthalf

Lag en liste over overførbare ferdigheter

Ikke alle ferdigheter krever en universitetsgrad. Noen ferdigheter er overførbare som kan hjelpe deg med å bestemme dine kvalifikasjoner. Prøv å bruke de tilgjengelige nettverksforbindelsene og gjennomføre noen formelle samtaler med noen forskjellige fagpersoner. Når du snakker med forskjellige fagfolk som elsker jobben sin, kan du innse hvilken karriere som er riktig for deg. Deretter kan du lage en liste over ferdigheter som er spesifikt nødvendig for måljobben din.

Credit: lifehack

Fyll tomrommet

Vi har alle noen personlige ferdighetshull. Derfor er det bedre å identifisere disse hullene og prøve å fylle dem etter behov. Hvis det nåværende ferdighetssettet ikke helt samsvarer med ønsket jobb, finn en rimelig måte å håndtere gapet på. Det finnes mange gratis nettkurs på nett som kan hjelpe deg med å utvikle ferdighetene dine.

Credit: kantar

Gjør noen frivillige oppgaver

Mange ansettelsesledere søker etter interesserte arbeidere for å opptre som frivillige. Prøv å ta disse sjansene for å få litt erfaring basert på dine overførbare ferdigheter og motivasjon. Når du tilegner deg relevant arbeidserfaring, kan du søke på en bedre stilling senere. Så, se alltid etter muligheter som kan hjelpe deg med å utvikle ferdigheter. Disse jobbene vil hjelpe deg med å lære noe som kan bidra til din nye karriereretning.