Millioner i Bitcoin har blitt donert til den ukrainske krigen

1239

Analytikere av kryptovaluta avslørte at millioner i bitcoin har strømmet inn i Ukraina fra anonyme Bitcoin-givere. Minst 13,7 millioner dollar har allerede blitt donert til den ukrainske krigen.

Credit: startup

Elliptic, et selskap for blokkjede-analyse, utforsket dette faktumet. Forskerne fra dette selskapet nevnte at forskjellige frivillige grupper sammen med den ukrainske regjeringen og NGOer har samlet inn pengene. De har annonsert adressene sine for Bitcoin-lommebøker på nettet for å samle inn penger. Den mest interessante delen er at en enkelt giver har donert Bitcoin verdt 3 millioner dollar til en NGO. Omtrent 4000 donasjoner har blitt gitt til nå.

Elliptisk grunnlegger, Tom Robinson, sa: «Mens noen crowdfunding- og betalingsselskaper har nektet å tillate donasjoner til grupper som støtter det ukrainske militæret, har kryptovalutaer dukket opp som et kraftig alternativ.»

Credit: usatoday

Nylig delte den offisielle Twitter-kontoen til den ukrainske regjeringen en melding. Den uttalte: «Stå med folket i Ukraina. Godtar nå kryptovalutadonasjoner. Bitcoin, Ethereum og USDT.» Myndighetene delte også adresser for to kryptovaluta-lommebøker. Disse lommebøkene samlet inn 5,4 millioner dollar i Bitcoin i løpet av åtte timer.

Imidlertid har innsamlingsplattformen Patreon suspendert donasjonssiden for «Come Back Alive». Denne frivillige organisasjonen har samlet inn penger til ukrainske styrker siden 2014. Patreon hevdet at denne siden bryter med selskapets retningslinjer. De sa: «Vi tillater ikke at Patreon brukes til å finansiere våpen eller militær aktivitet.»

Credit: cnbc

Innsamling av kryptovaluta blir populært over hele verden. Men svindlere utnytter også den nåværende situasjonen i Ukraina. Så givere bør være klar over at de må verifisere autentiseringen av innsamlingsorganisasjonen før de gir donasjoner.