Hvordan håndtere forsvinnelser av karrierer?

454

På grunn av raske fremskritt innen teknologi, blir automatiseringsprosessen populær. Som et resultat kan noen arbeidere, spesielt i noen spesifikke sektorer som produksjon og tjenester, møte karriereforsvinner. Ulik ny programvare og avansert robotikk vil bli hovedkonkurrentene til menneskelige arbeidere på arbeidsmarkedet. Videre kan andre risikofaktorer som økonomisk resesjon og den enorme populariteten til outsourcings-prosessen også være en annen grunn til forsvinnelser av karrierer. Her vil vi gjerne dele noen tips for å takle et så ustabilt arbeidsmiljø de neste dagene.

Credit: inc

Lag en plan

Når du føler at levebrødet ditt blir truet på grunn av at en karriere forsvinner, lag en realistisk plan. Prøv å akseptere virkeligheten og fokuser på hva du skal gjøre videre. En skikkelig plan vil hjelpe deg med å overleve, gjennom å endre karriereveien ditt.

Credit: flexjobs

Bygg et nødfond

Uansett hvilket yrke du tilhører, er det alltid lurt å bygge et nødfond for fremtidig bruk. Finanseksperter anbefaler å beholde tre til seks måneders utgifter slik at du kan få nok tid til å utvikle en ny ferdighet og starte en ny karriere.

Se etter andre alternativer

I stedet for å få en annen heltidsjobb, prøv å undersøke alle de tilgjengelige alternativene du har. Hvis mulig, ordne en midlertidig jobb mens du finner ut din langsiktige fremtidsplan. Nå er mange on-demand-apper eller plattformer for frilansjobber tilgjengelige der du kan utføre noen jobber. Siden de tilbyr fleksible arbeidstider, kan du utforske andre jobber mens du utfører nåværende forpliktelser.

Credit: economictimes

Utvikle nye ferdigheter

For å bygge bro over gapet må du utvikle nye ferdigheter. Ulike sertifiseringskurs er en god midlertidig løsning. Ved å fullføre et sertifikatprogram kan du benytte deg av noen nye høytbetalte jobber som webutvikler, grafikkdesigner, fotografi og mange flere. Men for dette formålet må du lage en langsiktig plan.