Riktig tid for å gjøre et karrieretrekk

216

Ikke alle endringer i yrkeslivet er gode. Spesielt når du vurderer å ta et karrieretrekk. Et jobbbytte er en vanlig del av karrieren din. Men hvert jobbskifte gir ikke det samme positive resultatet i karrieren din. På samme måte kan det hende at alle kampanjer, flyttinger eller andre faglige omveltninger ikke gir et konstruktivt resultat i livet. Endringene bør følge de riktige årsakene og presentere en mer givende karrierevei.

Credit: careerexperts

Livene våre går ikke i samme tempo. Vi må alle tilbringe en travel tid i livene våre. I denne travle perioden må vi ofte møte mange endringer. Disse endringene er ikke nødvendigvis dårlige. Men vi må lære hvordan vi håndterer dem på en smart måte. For eksempel, når du venter et barn, kan du få et tilbud om en forfremmelse. Det kan være en mulighet å flytte til en ny by. Men du har kanskje allerede bestemt deg for å ta barna dine inn på en bestemt skole. I denne situasjonen kan et karrieretrekk være ganske utfordrende.

Credit: careerbright

Psykiaterne Thomas Holmes og Richard Rahe skapte en stress-skala på 1960-tallet. Hovedmålet med denne skalaen var å måle effekten av livshendelser. I følge stress-skalaen er den mest stressende livshendelsen en ektefelles død. De andre stressende livshendelsene på topp er skilsmisse, fengsel, ekteskap og oppsigelse fra jobb. Den mest interessante delen av stressmålingsskalaen er at noen positive ting som et karriereskifte eller nye ansvarsområder på jobben anses som stressende hendelser i yrkeslivet.

Credit: allbusiness

Derfor er det ikke en god idé å gjøre store endringer på jobben når du gjennomgår store endringer hjemme. Under disse omstendighetene, ta avgjørelsen din i henhold til din personlige situasjon. Når du sliter med søvnmangel eller tilpasser deg et nytt familiemedlem, kan det være vanskelig for deg å møte nye karriereutfordringer. Så det er bedre å ta seg tid og bevege seg når du føler deg komfortabel, aldri gå i fellen med å sammenligne innsiden din med alle andres ytre basert på sosiale medier.