Google ba alle ansatte om å overholde selskapets retningslinjer for vaksiner

2246

Google-ledelsen har bestemt seg for å sparke ansatte som nekter å ta covid 19-vaksine. Teknologigiganten kunngjorde at de som unnlater å sende inn vaksinasjonsdokumentene til slutt vil miste jobben fra Google.

Credit: fortune

Googles sjef, Sundar Pichai, ba alle ansatte i juli om å få vaksinen. Nå ba selskapet alle ansatte om å laste opp dokumenter som beviser vaksinasjonsstatus. Google har bedt sine ansatte om å eventuelt returnere til kontoret. Men på grunn av koronavirus-vaksinasjonen har den blitt forsinket gjentatte ganger. Bedriften forventer at de som møter på arbeidsplassen bør vaksineres med full dose.

Credit: entrepreneur

En talsperson for Google sa: «Som vi har sagt tidligere, er vaksinasjonskravene våre en av de viktigste måtene vi kan holde arbeidsstyrken vår trygg på og holde tjenestene våre i gang. Vi er forpliktet til å gjøre alt for å hjelpe våre ansatte som kan bli vaksinert til å gjøre det, og stå fast bak vår vaksinasjonspolitikk.»

I følge forskriften til US Occupational Safety and Health Administration, bør bedrifter med 100 eller flere ansatte sørge for at enten alle ansatte er vaksinert eller testet for Covid-19 en gang i uken. Men denne regelen ble utfordret i retten, og er nå suspendert i påvente av en rettsavgjørelse.

Credit: cnbc

Google sa at de forventer at ansatte kommer på kontoret minst tre dager i uken. De har også besluttet å kutte lønnen for de ansatte som ønsker å fortsette å jobbe eksternt. Imidlertid tar andre teknologigiganter en annen tilnærming. For eksempel; Twitter har foreslått at de ansatte jobber hjemmefra for alltid. Nylig sa Facebook også at ansatte kan be om å fortsette å jobbe hjemmefra.