Økonomiske tips for studenter

306

I de fleste tilfeller ignorerer studentene sin økonomi. Siden de møter så mange andre utfordringer og må gjøre mange endringer angående universitetslivet, kan de ikke konsentrere seg om økonomisk planlegging. Men god økonomisk praksis kan hjelpe dem til å organisere sitt fremtidige liv. Her prøver vi å dele noen tips som kan gjøre deres økonomiske liv enkelt å håndtere.

Foto: westend61

For å nyte økonomisk uavhengighet må en student opprette et budsjett. Faktisk er det det første skrittet en student bør ta for å opprettholde økonomisk ansvar. Det er mange måter å tilbringe en god tid uten å tømme bankkontoen.

Foto: jacoblund

Studentene bør lære å underholde seg på en måte som ikke overstiger deres budsjett. De bør huske at et kredittkort ikke er en kilde til gratis penger. Det er heller et lån som må betales senere. For å spare mer kan de kjøpe ei brukt lærebok i stedet for å kjøpe ei ny.

Foto: cnbc

Å bli med i en kredittforening eller holde styr på utgifter er god praksis for å opprettholde en sunn økonomisk struktur. Disse gode pengevanene vil hjelpe dem bruke penger smart i framtida.