Å jobbe på hjemmekontor kan være skadelig for karrieren din

517

Under denne koronapandemien innførte de fleste selskapene arbeid hjemmefra. Selv om arbeidstakere nå vender tilbake til kontoret, liker mange ansatte fortsatt, spesielt kvinner, å fortsette å jobbe hjemmefra. Men eksperter advarte om at hjemmearbeid kan redusere faglige ferdigheter og skade ansattes karrierevekst. Fordi fortsatt spiller kontorsamhandling en viktig rolle i den raske utviklingen av bedrifter så vel som de ansattenes karriere.

Foto: forbes

Økonomen i The Bank of England (BoE) Catherine Mann forklarte at mange kvinner fortsatt var bundet til husarbeid. Spesielt mødrene som opplever problemer med skolene til barna sine og vanskeligheter med å få tilgang til barnehage.

Foto: clicktime

Nettkommunikasjon har faktisk utviklet seg og er nå flere ganger bedre enn før. Men spontane kontorsamtaler er svært viktige for effektiv anerkjennelse og karriereutvikling. Catherine Mann sier: «Virtuelle plattformer er mye bedre enn de var for fem år siden. Men det spontane – det er vanskelig å gjenskape i virtuelle omgivelser.»

Foto: flexjobs

Det hadde vært lettere for menn å komme tilbake til kontoret. Men mange kvinner fortsatte å jobbe hjemmefra. Catherine Mann legger til: «Det er potensial for to spor. Det er folk som er på det virtuelle sporet og folk som er på det fysiske sporet. Og jeg er bekymret for at vi vil se de to sporene utvikle seg, og vi vil ganske mye vite hvem som kommer til å være på hvilket spor, dessverre.»