Menneskefri Levering Nå Tillatt I California

584

Det Amerikanske robot selvskapet Nuro, er nå det første til å bli autorisert til å utføre automatiske leveranser i California. Tidligere i år, ble de tillatt å teste sine roboter ute i verden, og lar selskapet ta betalt for tjenesten.

Som sagt av selskapets juridiske og politiske offiser, har selskapet planer om å «kunngjøre sin første utplassering i California med en etablert partner». Selv om de ikke enda har avslørt samarbeidet, vil tjenesten sannsynligvis utnytte Nuros helt selv-kjørende Prius biler. Uansett, planlegger selvskapet fortsatt å lansere sine helt egne R2 roboter i den nære framtid.

Tillatelsen – som gitt av the Califotnia DMV, vil kun gi selskapet operere sine leveringstjeneser i mesteparten av Silicon Valley, som betyr at tekniske arbeidere vil være godt innenfor området.

Sammen med tillatelsen kommer ytterligere restriksjoner på å drive tjenesten, for det meste å la Prius bilene kjøre på gater med en fartsgrense på 35 mph (56 km/t) mens robotene kun  får kjøre i 25 mph (40 km/t). Hvis du forventer at leveransene fortsatt skal kjøre i dårlig vær, må du kanskje tenke deg om. Begge maskinene har kun lov til å operere i «gode værforhold».

Nuro ble grunnlagt av to tidligere Google arbeidere og er det eneste selskapet bortsett fra Google sitt Waymo som har klart å få en tillatelse som lar de teste selvkjørende bilder på gatene. Nå har det faktisk steget forbi Google i å få muligheten til å gjøre tjenesten til en lønnsom business i hjemmestaten. men det er en helt annen historie i Arizona, hvor Waymo blir brukt til betalte turtjenester med sine automatiserte biler.