Koding Bootcamper Bevarer Nå Sysselsettingen

227

La oss stoppe litt, og se på det større bildet i et øyeblikk. I dag er vi høyst avhengig av teknologi, og vi er klar over hvor mye enklere det er for oss i det daglige liv ved hjelp av det. Akkurat som våre daglige personlige liv, har teknologi og en stor innvirkning på fremtidig sysselsetting. Mange av arbeidsplassene som eksisterer i dag, er det ikke sikkert at fortsatt vil eksistere om ti eller tjue års tid, ettersom de blir automatiserte. Men mange nye jobber vil også bli skapt. En av de er koding. Jobber som krever erfaring innen koding vil definitift eksplodere innen det neste tiår så og si.

Med teknologiske framskritt, kommer det noen få temaer å diskutere. Mens flere jobber kan bli tilgjenglige som en følge av dette, etterlater det fortsatt et spesifikt problem – ferdighetsgapet. Kan vi virkelig forvente at enkle fabrikkarbeidere skal kunne kode avansert programvare? Svaret er ganske innlysende – ikke uten opplæring.

Som en følge av dette, har det blitt etablert koding bootcamps i mange land for å gi intensivkurs intel om koding for å lære folk hvordan de kan kode på bare noen få måneder. Målet er ikke bare å hjelpe den yngre generasjonen å finpusse ferdigheten, men også å lage plass for at den eldre generasjonen kan lære nye ferdigheter.

I USA og Canada alene, er det estimert at 25,000 studenter deltar i disse bootcampene hvor litt over 10% av deltakerene er over 40. Coding camper er ikke bare mer kosteffektivt, men de kan også gi hvem som helst en fordel når de skal søke om jobb, spesielt hvis de har sertifikatet til å bevise det. Selv om å lære koding i sin sanneste sans og form er veldig vanskelig å finne, kan å ha litt kunnskap om koding til syvende og sist hjelpe deg til å skille deg ut fra andre kandidater. Men ikke bekymre deg. Selv om koding kan bli en etterspurt ferdighet, vil det ikke være den eneste jobben som er tilgjenglig når det fortsatt vil være riklig med arbeid. Hvis koding ikke er for deg, er det fortsatt mange andre muligheter der ute.