Hold Kontakten med Vennene Dine Gjennom Musikk

412

Det fins ingenting som gir meg mer glede enn å dele musikk med vennene mine. Jeg har venner som har samme musikksmak som meg, og jeg har venner som hører på noe helt forskjellig, men ingenting gjør meg mer lykkelig enn når de hører på en sang jeg anbefalte eller motsatt. Nå som COVID har tvunget oss til å selv-isolere mye, er musikk en måte jeg fremdeles kan holde kontakten med vennene mine.

Hvis du tenker på det, så har musikkstrømmingtjenester mye potensiale til å transformere til en virituell platebutikk hangout. Hvilken bedre mulighet trenger de enn den ene situasjonen hele verden samtidig nå befinner seg i? Selv om de ikke er helt der enda, har de noen tjenester som lar deg være litt nærere knyttet vennene dine og musikken de hører på.

Video strømming platformer som Disney+, Hulu og Netflix har lagt til sosiale funksjoner som lar deg ha et «watch party» med vennene dine uansett hvor de befinner seg i verden.  Dette har definitivt hjulpet oss til å være litt mindre ensom noen dager. Hvis musikkstrømmingtjenester hadde gjort det samme, hadde det vært like effektivt det og?

For å være sosial på Spotify, må du følge vennene dine og bruke «Group Session» funksjonen. «Group Session» funksjonen lar alle som er invitert til en session høre på sanger samtidig, men det er fortsatt i beta fasen. For å gjøre dette, spill av en sang for å starte. På now-playing skjermen, vil du se høytaler ikonet i det nedre venstre hjørnet av skjermen. Trykker du på det ikonet så får du opp et nytt vindu. På bunnen av det vinduet, ser du en stor grønn knapp hvor det står Start Session. Trykk på den knappen og inviter opp til 5 av vennene dine til å høre med deg. Du kan også dele en sang/spilleliste/podcast med vennene dine ved å kopiere linken og lime den inn hvor du vil, som Snapchat, Messenger, Instagram, eller til og med Instagram Stories.

Selv om Apple Music ikke tilbyr en Group Session funksjon som Spotify, kan du fremdeles være i kontakt med vennene dine ved å følge de der. Når du følger en person på Apple Music kan du se hva de hører på, spillelistene de har lagd, og hvem de følger. Men akkurat som Spotify, kan du også kopiere linken til en sang og dele den med vennene dine.

Til tross for de mange ulikhetene vi mennesker har, er det alltid en ting som kan samle oss, det er musikk.