Olivat haltioissaan
Beth ja Alex olivat haltioissaan, kun Beth synnytti ihanat kaksoset. Mutta heidän pilvin pimein olonsa muuttui nopeasti. Heidän kaksi tyttöään, joiden nimet olivat Elly ja Rose, näyttivät leikkivän mukavasti keskenään. Mutta muutaman kuukauden kuluttua Elly

osoitti jatkuvasti Rosea kohti päätään. Varmuuden vuoksi Beth soitti lääkärille kysyäkseen häneltä neuvoa. Lääkäri oli järkyttynyt kuullessaan uutisen. Jos lapsesi käyttäytyvät eri tavalla kuin mihin olet tottunut, se saa sinut varmasti huolestumaan.

Ei aikaa hukattavaksi
Kun lääkäri kertoo sinulle, että lapsellasi on jotain meneillään ja että sinun pitäisi ryhtyä välittömästi toimiin, se voi saada sinut huolestumaan ja jopa voimaan pahoin, koska et haluaisi, että rakkaille enkeleillesi tapahtuu mitään pahaa. Kun lääkäri vihdoin sai

käsityksen siitä, mistä oli kyse, hän kertoi vanhemmille heti, että he voisivat tehdä jotain. Lääkäri kertoi Bethille ja Alexille, ettei heillä ollut aikaa hukattavana. Oli parempi, että he hoitaisivat tilanteen nyt kuin odottaisivat, että asiat ainoastaan vain pahenisivat.

Paniikki
Jos olisit vanhemmat, joille kerrotaan sama asia, mietit, reagoisitko itse samalla tavalla. Toisaalta taas jos ajattelisi asiaa, ajattelisi ensimmäiseksi, että veisi lapsensa välittömästi sairaalaan, koska uutiseen ei halua suhtautua kevyin mielin. Mieluummin

ryhtyisit toimiin kuin jättäisit asian sellaisenaan. Sillä välin Beth oli täydellisessä paniikissa. Hän oli raunioina ja täysin sekaisin, kun tunteet olivat villiintyneet. Mitä ihmettä heidän pikku Roselleen tapahtui? Ja mitä Elly teki? Tilanne oli hyvin vaikea.

Saapuminen sairaalaan
Koska ensimmäinen ajatus oli viedä lapsi sairaalaan, koska lääkärit suosittelivat sitä ja tiesivät, miten sitä hoidetaan. Suurin ongelma oli se, että lääkäri ikään kuin jätti hänet jyrkänteelle varmistamaan, että he toivat lapsen sairaalaan, koska hoitoa ja lääkkeitä

voidaan hoitaa sairaalassa sen sijaan, että sitä hoidettaisiin kotona ilman minkäänlaista lääketieteellistä väliintuloa. Kun he vihdoin saapuivat sairaalaan, pariskunnan laski alas lääkärin assistentti. Lääkäri tulisi niin pian kuin vain mahdollista, noin puolisen tuntia.

Rauhoittukaa
Lääkärit ja hoitotiimi ehdottivat, että perhe rauhoittuisi ylireagoinnin sijaan ja hoitaisi tilanteen askel kerrallaan. Ongelmana on, että ylireagoiminen tai asian vieminen askeleen pidemmälle kuin se jo on, voi aiheuttaa huolta ja stressiä. Ei sillä, etteikö

heidän pitäisi olla huolissaan, mutta se, että he joutuvat käsittelemään kaikkea sitä samalla, kun heidän lapsensa käy läpi jotakin, ei auta heidän asiaansa. Lääkäri käski Alexia rauhoittumaan, mutta Alex ei halunnut kuunnella. Potilas ei ollut vaarassa.

Hän kalpeni
Kun saamme uutisia, joihin emme ole valmistautuneet, ensireaktio olisi sama kuin mitä perhe kävi läpi. Jos ajattelee sitä reaktiota, että lapsen vanhemmat reagoivat tavalla, jossa he olivat huolissaan kuullessaan, että heidän tyttäressään on jotain vikaa. Jos olisit

ollut heidän asemassaan, eikö sinusta olisi tuntunut samalta? Lääkäri nousi nopeasti ylös ja juoksi Rosen ja Ellyn luo. Hän tiesi, että se, mitä hänellä oli sanottavana, voi muuttaa heidän reaktiotapaansa nyt.  Ja lopulta nähdessään Rosen, hän sekosi täysin.

Syytä
Sormella osoittaminen on väistämätöntä, kun on kyse ongelmista tai lääketieteellisistä asioista. Haluat päästä ongelman perimmäiseen syyhyn, ja ensimmäinen asia, joka sinulla on mielessäsi, on se, että et ole syyllinen lääketieteellisiin ongelmiin, koska et

tehnyt mitään väärää, noudatit lääkärin neuvoja ja ilmeisesti se olisi heidän vikansa, koska he tietävät, mitä tapahtuu. Lääkäri kutsui Alexin ja Bethin toimistoonsa. Hän kysyi muutamia kysymyksiä heidän elämästään, koska piti selvittää, mitä Roselle tapahtui.

Ryntäsi ulos
Jos lääkäri kertoo sinulle, että olet vanhempana tehnyt jotain väärin, syytät itseäsi siinä määrin, että sinun olisi pitänyt tehdä jotain muuta tai että olisit voinut toimia ongelman suhteen jo aiemmin. Lääkäri tiesi, että voisivat vielä tehdä jotain asian ratkaisemiseksi,

mutta aika ei ollut heidän puolellaan ja heidän oli kiirehdittävä, koska aika oli kortilla. Vaikutti siltä, että lääkäri syytti Bethiä suurimmaksi osaksi siitä. Mutta Bethillä ei ollut aavistustakaan, mistä oli kyse tai mitä hän oli tehnyt väärin. Mikä oli lapsen kohtalo?

Miten tämä tapahtui?
Yksi suurimmista ongelmista on se, että jotain oli pielessä alusta alkaen tai vauvan syntymästä lähtien, ja jotain olisi voitu tehdä jo aiemmin, onneksi ei ollut liian myöhäistä. Lääkärit tiesivät, että jos he eivät kiirehtineet lasta saamaan lääketieteellisiä

toimenpiteitä, olisi voinut tulla vakavampia ongelmia, jos he eivät toimineet mahdollisimman pian. Lääkärin kantaessa Rosea tutkimusosastolle, ei hän voinut olla ajattelematta muuta kuin vain tuota yhtä asiaa: “Miten he joutuivat tähän tilanteeseen?”

Vauva venytteli
Jos ajatellaan, että kun vauva reagoi tai käyttäytyy tietyllä tavalla, lääkärit haluaisivat välittömästi puuttua asiaan varmistaakseen, että lapsen turvallisuus otetaan huomioon. Ongelma on, että kun näitä asioita tapahtuu, se voi tulla yllätyksenä, ja on tiettyjä

näkökohtia, jolloin et voi vaikuttaa asiaan tai voit käyttää tilannetta hyväkseni pelastaaksesi hengen. Kun hän laski Rosen alas, he vihdoin lakkasivat itkemästä ja lääkäri sai tilaisuuden tarkastaa häntä hieman lähemmin. Hän tiesi heti, mitä katsoi.

“Ei voi olla totta…”
Hänen on kerrottava heille tämä heti. Miten Beth on voinut olla niin holtiton? Lääkäri kysyy Bethiltä, oliko hän raskausaikanaan huomannut jotain Roselta ja Ellyltä, ja tämä on se hetki, jolloin Beth murtuu. Hän luuli, että heidän lapsessaan oli jotain vakavasti

vialla ja että se oli hänen vikansa. Silloin hän alkoi selittää. Hänen on kerrottava tämä heille välittömästi. Miten Beth saattoi olla niin holtiton? Lääkäri kysyikin Bethiltä, oliko hän huomannut jotain raskausaikanaan Roselta ja Ellyltä, ja saman tein Beth murtui.

Oireet
Beth vietti vielä vartin verran aikaa kylpyhuoneessa, kunnes hän lopulta tunsi olonsa niin hyväksi, että saattoi lähteä alakertaan aamiaiselle. Kun hän pääsi alakertaan, Bethin äiti oli järkyttynyt. Hän sanoi Bethille, että tämä näytti kalpealta. Beth selitti oireensa

äidilleen, joka kuunteli tarkkaavaisesti. Sitten äiti muuttui valkoiseksi kuullessaan oireet. Beth oli hermostunut ja pissasi testin päälle, aivan kuten hänen äitinsä oli määrännyt. Odotettuaan muutaman minuutin hän sai pelottavat tulokset. Bethin äiti oli oikeassa!

Hänen vanhempansa olivat eri mieltä
Muutaman päivän epäröinnin jälkeen hän kertoi vanhemmilleen, että aikoi tehdä abortin. Hänen vanhempansa olivat kuitenkin tätä vastaan. He halusivat vakuuttaa hänet pitämään vauvan, koska he tekisivät kaikkensa kasvattaakseen sen. Mutta Beth

tiesi, mitä hän halusi. Beth ei ollut vielä valmis kasvattamaan lasta. Hän halusi tämän abortin. Ajatuksena oli, että jos päättäisi päästää vauvan menemään, se ratkaisisi kaikki hänen ongelmansa sallimalla sen mennä pois, kun hänen ei tarvitsisi kertoa kenellekään

Tärkeä keskustelu
Beth keskusteli siellä lääkärin kanssa. Heillä oli lakisääteinen velvollisuus käydä ensin keskustelu, ja sen jälkeen Bethin oli odotettava viisi päivää ennen kuin hän saattoi tehdä abortin. Kaikki näytti olevan hyvin heidän käännytyksensä jälkeen, mutta se muuttuisi

pian. Päivä ennen aborttiaan hän alkoi epäillä kaikkea. Oliko tämä hyvä veto? Ehkä hänet oli tarkoitettu äidiksi. Hän ei myöskään halunnut pettää vanhempiaan. Mutta samalla hän tunsi, ettei ollut vielä valmis äidiksi. Hänen oli tehtävä rohkea päätös.

Riippuvaisempi kuin mitä luulikaan
Nuo tavat olivat hieman koukuttavampia kuin Beth aluksi tajusi. Ne olivat niin koukuttavia, että hän löysi itsensä klubilta raskautensa alkuvaiheessa. Hänellä ei ollut vielä raskautta, joten hänen oli melko helppo mennä klubeille. Totuuden hetki oli

kuitenkin tulossa. Beth jatkoi tapojaan vielä muutaman viikon ajan. Mutta sen jälkeen totuuden hetki koitti. Oli hänen ensimmäisen lääkärintarkastuksensa aika. Tutkimus sujui hyvin, kun lääkäri esitti Bethille muutaman kysymyksen arvioidakseen vauvan terveyttä.

Paljon kaivattu keskustelu
Hän tunnusti kaiken lääkärilleen. Hän myönsi, että vaikka hän tunsi suurta vastuuta vauvasta huolehtimisesta, hän kävi juhlimassa koko yön. Ja että hänen oli vaikea vastustaa näitä houkutuksia. Lääkäri näytti Bethille kaikki mahdolliset riskit, joita

juominen raskauden aikana saattaa aiheuttaa. Kun lääkäri oli lopettanut, Bethille tuntui napsahtavan. Lääkärin jakamat tiedot seurauksista vauvalle iskivät Bethin sydämeen. Hän ymmärsi, että oli tehtävä rajuja muutoksia, että vauva voisi syntyä myös terveenä.

Ilmoita molemmille “isille”
Beth tiesi, että muuttuneen elämäntyylinsä ohella hänen oli kerrottava totuus niille, joihin raskaus vaikutti läheisesti. Hänen oli kerrottava tuleville isille – Alexille ja Hankille. Beth päätti kertoa molemmille miehille raskaudesta ja siihen liittyvästä tilanteesta.

Heidän reaktionsa tulivat Bethille järkytyksenä, sillä hän oli odottanut päinvastaista. Beth vietti loppuraskauden tehden parhaansa pysyäkseen terveenä. Eräänä iltapäivänä Beth oli matkalla lääkäriin, kun hän yhtäkkiä tunsi pistävää kipua vatsassaan. Mitä nyt?

Sairaalaan
Bethin äiti piti häntä sylissä, kun he lähtivät autolle. Matkalla sairaalaan Beth soitti Jeremiahille ja Hankille. Molemmat astuivat heti autoihinsa ollakseen läsnä hänen synnytyksensä aikana. Samalla kun Beth teki kaikkensa varmistaakseen, että vauva

syntyi terveenä, koko huone oli hiljainen. Mutta tämän hiljaisuuden rikkoi odottamaton vieras. Lääkäri tuli huoneeseen ja puhui yllättyneenä. “Alex, oletko se sinä?”. Alex ei voinut uskoa silmiään, kun hän näki kuka lääkäri oikein oli. Lääkäri olikin Alexin setä!

Hämmentävä hetki
Vaikka uutinen Alexin suhteesta lääkäriin oli yllättävä kaikille huoneessa olleille, sairaalan henkilökunta törmäsi hämmentävään tukokseen seuloessaan huoneeseen päästettäviä vieraita. Heitä oli niin paljon! Mutta Beth ei ollut kykenevä selittämään

tilannetta. Beth oli tuskan vieressä. Hänellä oli niin paljon kipuja, ettei häntä vaivannut nolostuminen tilanteesta. Hän hengitti raskaasti sisään ja ulos odottaessaan, että sairaalan henkilökunta antaisi hänelle merkin siitä, että koettelemus oli lähellä loppua.

Ultraäänitutkimuksessa oli jotain huolestuttavaa
Kun vauva oli juuri paljastumassa maailmalle, lääkäri näki ultraäänitutkimuksessa jotain hyvin huolestuttavaa. Toinen vauva oli tulossa! Oli suuri mysteeri, miksi he eivät olleet nähneet tätä aiemmin. Mutta miten lääkäri kertoi tämän uutisen Bethille, joka oli vielä

synnyttämässä ensimmäistä lastaan? Ultraäänitutkimuksissa on se hieno puoli, että niistä näki vauvan olemuksen ja yleiset piirteet jo ennen syntymää. Onneksi ei kestänyt kauaakaan, kun Beth synnytti ensimmäisen tyttövauvansa, jonka hän nimesi Roseksi.

Suunnitelman laatiminen
Miten hän pystyisi kasvattamaan kaksi lasta? Hän ei ollut valmis siihen. Sitten lääkärit keksivät ensimmäisen suunnitelman. He päättivät tehdä keisarinleikkauksen, jotta kaikki olisi pian ohi. Bethillä ei ollut enää paljon energiaa jäljellä, joten tämä oli paras

vaihtoehto. Lääkärit päättivät toimia nopeasti ja tehdä sektion heti. Se johtui siitä, että vauva oli jäänyt jumiin ja heidän oli toimittava nopeasti. Kun hänen toinen lapsensa syntyi, myös tyttö, jonka hän nimesi Ellyksi, Beth huolestui vielä enemmän kuin aluksi.

Lapsen isä
Kesti jonkin aikaa ennen kuin lääkäri palasi, sillä hän halusi tehdä laajoja testejä. Odotellessaan Beth, Alex ja Hank alkoivat jutella. Laiminlyötyään aihetta jonkin aikaa, he puhuivat vihdoin siitä, kuka oli lapsen isä. Mutta kaikki tuntuivat ajattelevan jotain

muuta. Kuka olisi uskonut, että asia menisi niin pitkälle, että isä oli yhtä hämmentynyt kuin Beth? Beth kuunteli Alexia ja Hankia, jotka riitelivät muutaman minuutin ajan. Molemmat olivat innoissaan kauniista kaksosista, jotka Beth oli juuri synnyttänyt.

Clairilla oli selvä mieltymys
Vaikka molemmat miehet olivat ilmaisseet haluavansa olla mukana vauvan elämässä, nyt oli entistä selvempää, että he vaikuttivat olevan aidosti iloisia uutisesta. Beth kuitenkin tiesi, että halu olla hyvä isä ja kyky olla sellainen olivat kaksi eri asiaa. Ja totta

puhuen, vaikka hän ei sanoisi sitä, hänellä oli mieltymys. Beth tiesi, että he saisivat vastauksia vain, jos he tekisivät DNA-testin. Hän kysyi tulevilta isiltä, suostuisivatko he tähän. Hän kävisi läpi kaiken sen vaivan ja stressin saadakseen todelliset vastaukset.

DNA-testin suorittaminen
He suostuivat ja suorittivat heti DNA-testin. Kun DNA-testi oli tehty, lääkärillä oli lisää hyviä uutisia. Beth oli haltioissaan. Hän vei Ellan ja Rosen kotiin sillä aikaa, kun hänen piti odottaa tehtävää DNA-testiä. Ja kun he odottivat, kuka isä oli, oli selvää, että Alexin

ja Bethin suhde alkoi kasvaa. Mutta siinä ei ollut vielä kaikki. Se oli myös hetki, jolloin Elly osoitti jatkuvasti Rosen päätä. Joka päivä hän osoitti sitä kohti, ja hänestä tuli yhä aggressiivisempi. Beth tunsi, että jotain oli vialla Rosen suhteen. Mutta mitä se olisi?

Se oli yksiselitteistä
Lääkäri ajatteli, että Bethin elämäntapa saattoi vaikuttaa vauvaan. Tarkastellessaan Rosea lääkäri tajusi jotain, joka varmasti olisi totta. Lääkäri oli hieman järkyttynyt ja hämmentynyt samaan aikaan. Hän tajusi tämän vasta nyt. Hän oli nyt ratkaissut kaksi

mysteeriä parissa sekunnissa! Hän tajusi, kuka isä oli, ja myös sen, miksi Elly käyttäytyi niin oudosti. Rosen päässä oli suuri syntymämerkki. Aluksi se ei näyttänyt hälyttävältä, eikä ollut merkki synnynnäisestä viasta. Lähes jokaisella on muutama syntymämerkki.

Sama syntymämerkki
Se oli syntymämerkki, jonka hän oli nähnyt monta vuotta aiemmin toisessa vauvassa. Alexilla oli sama syntymämerkki! Mutta siinä ei ollut vielä kaikki. Hän tutki myös Ellyn, mutta se, mitä hän löysi sieltä, järkytti häntä vielä enemmän. Ellyllä ei ollut samaa

syntymämerkkiä! Miten tämä oli mahdollista? Sitten lääkäri tajusi, ettei hän ollut vielä edes nähnyt DNA-testin tuloksia. Kun lääkäri vihdoin sai tulokset käsiinsä, sai hän elämänsä järkytyksen. Lääkäri löysi tilanteen, jota hän ei ollut koskaan ennen nähnyt.

Kaksi isää!
Hank oli iloinen uutisesta. He päättivät, että sekä Alex että Hank olisivat sekä Ellyn että Rosen elämässä. He voisivat olla isiä molemmille, jos he kommunikoivat hyvin. Tämä tuntui hyvältä myös Bethistä. Lopulta kaikki olivat onnellisia. Myös Rose ja Elly. Loppu

hyvä, kaikki hyvin. Aivan kuin hänellä olisi kaksoset, joilla olisi eri isät, mutta heillä oli sama kohtu. Sen sijaan, että he kiistelisivät edelleen siitä, mitä oli tapahtunut, oli parempi, että asianosaiset hyväksyivät tapahtuneen ja kävivät sen läpi perheenä.