Monta tapaa käyttää
Tiedättehän sanonnan: “Kun elämä antaa sinulle sitruunoita, tee sitruunamehua”. Kun ihmiset ajattelevat sitruunoita, he eivät ajattele niitä paljon muuna kuin hedelmänä, joka antaa hapanta mehua juotavaksi. Mutta tulet yllättymään, että tämä hedelmä ei ole

ainoa, mihin se kelpaa. Sitruunat ovat itse asiassa hyviä moniin asioihin – hopeaesineiden kiillottamisesta hammassäryn parantamiseen. Sitruunamehulle onkin olemassa tuhansittain erilaisia käyttökohteita, joita et olisi uskonut edes mahdolliseksi!

Hopeaesineiden kiillottaminen
Keittiössäsi olevilla hopeaesineillä on yksi tehtävä: saada sinut näyttämään upealta. Mutta jonkin ajan kuluttua tyylikkäimmätkin hopeaesineet alkavat tylsistyä tai ruostua. Astioiden säännöllinen kiillottaminen on tärkeää tämän estämiseksi. Monet käyttävät

erityisiä kiillotusaineita, mutta on olemassa toinenkin vaihtoehto. Sekoita yhteen suola ja hieman sitruunamehua, niin saat loistavan tahnan, jota voit hieroa hopeaesineisiisi. Ja kun olet antanut tahnan vaikuttaa muutaman minuutin ajan, huuhtele se vain heti pois.

Hyönteiskarkotin
Sitruunat sopivat erinomaisesti jääkaapin puhdistamiseen ja hajujen poistamiseen, mutta tiesitkö, että niitä voi käyttää myös luonnollisena hyönteiskarkotteena? Sitruunamehun ruiskuttaminen ikkunalaudoille ja hillopurkkeihin estää muurahaisia

pääsemästä taloon. Sitä voi joutua tekemään useammin kuin haluaisit, mutta se on silti sen arvoista! Toinen tapa käyttää sitruunoita ötökkätorjuntaan on pistää neilikat tuoreen sitruunan kahteen puolikkaaseen; näin pääset eroon hyttysistä takapihallasi! Helppoa!

Shampoo
Kutiseva päänahka? Hilsettä? On aika päästä siitä eroon. Se ei ole vain epämiellyttävää, se on kiusallista. Kun hiutaleet putoavat hartioillesi, haluat löytää keinon päästä niistä eroon. Voit kokeilla hilseshampoota, mutta myös sitruunoista on apua! Ota vain kaksi

ruokalusikallista sitruunamehua ja hiero sitä päänahkaasi. Huuhtele se sitten vedellä ja toista (joka kerta kun peset hiuksesi), kunnes hilse on kokonaan poissa! Tämä on parempi vaihtoehto kuin käyttää hilseshampoota, joka saattaa olla sinulle haitallista.

Antibiootit
Sitruunat ovat loistava tapa pitää itsesi terveenä, mutta tiesitkö, että ne voivat myös auttaa pääsemään eroon infektioista? Niitä on käytetty vuosisatojen ajan antibakteerisena aineena. Itse asiassa jotkut ensimmäisistä hygienialiuoksista

valmistettiin sitruunamehusta! Jos tunnet olosi huonoksi, kokeile tehdä seos sitruunasta, suolasta ja lämpimästä tai kuumasta vedestä. Sitä voi käyttää korvien ja kurkun kipuun, mutta jos kyse on kuitenkin vakavammasta vaivasta, saattaa olla aika mennä lääkäriin.

Parantaa hammassäryn
Jos sinulla on joskus ollut hammassärkyä tai ienverenvuotoa, tiedät, miten kamalaa se voi olla. Onneksi on olemassa yksinkertainen tapa päästä eroon kivusta ja auttaa suuta paranemaan nopeammin: nappaa sitruuna! Sitruunamehu on yksi helpoimmista tavoista

hoitaa hammassärkyä. Sitruunat sisältävät antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa torjumaan suussasi olevia tulehduksia. Hedelmän happamuus auttaa myös tappamaan pöpöjä ja estää niitä leviämästä edelleen lopulta ikeniin tai hampaisiin.

Puhdistusneste
Kodin siivoamisen ei tarvitse olla kallista. Voit itse asiassa tehdä itse siivousaineita ostamisen sijaan, ja ne ovat paljon terveellisempiä sinulle ja perheellesi. Esimerkiksi sitruunamehu on loistava yleispuhdistusaine. Voit käyttää sitä keittiön tiskipöytien,

kylpyhuoneen lattioiden ja jopa ikkunoiden puhdistamiseen! Kuori vain sitruunat ja lisää ne suihkepulloon yhdessä etikan kanssa. Ravista sitä todella hyvin, jotta sitruunamehu peittää pullon pohjan. Anna sen sitten vaikuttaa yön yli, ennen kuin lisäät vettä siihen.

Raikasta leikkuulaudat
Leikkuulaudat voivat saada monia jälkiä jonkin aikaa kestäneen käytön jälkeen. Mitä enemmän jälkiä niihin tulee, sitä alttiimpia ne ovat bakteerien kerääntymiselle ja sitä lyhyempi on niiden yleinen käyttöikä. Hanki kuitenkin sitruunaa ja suolaa ja hankaa

lautaa sienellä, eikä sinun tarvitse enää huolehtia tästä. Anna sitruunamehun vaikuttaa 15 minuuttia, toista ja huuhtele lauta pois ennen kuin annat sen kuivua ilmakuivaksi. Sitruunamehu on hyvä, koska se sisältää sitruunahappoa, joka on antibakteerista.

Kirkasta valkoisia
Salaisuus pitää valkoiset valkoisimmillaan? Sitruunat. Kun yrität saada valkoiset värit näyttämään kirkkaimmilta, voi olla houkuttelevaa tarttua valkaisuaineeseen – se toimii! Valkaisuaine on kuitenkin ankara kemikaali, joka vaikuttaa kankaan eheyteen ja voi

myös tehdä vaatteistasi jäykempiä kuin niiden pitäisi olla. Kävi ilmi, että sitruunat ovat loistava vaihtoehto saada valkoiset vaatteet jälleen valkoisiksi. Sinun tarvitsee vain sekoittaa sitruunamehu ruokasoodaan ja kuumaan veteen ja laittaa pesukoneeseesi.

Kynsien puhdistaminen
Vaikka kurkut on jo pitkään yhdistetty ylellisyyteen, myös sitruunoita voi käyttää ylelliseen elämään. Sitruunat ovat itse asiassa todella hyviä kynsien puhdistamiseen ja manikyyrin tekemiseen. Ota vain kuppi lämmintä vettä tai kulho ja mehusta siihen

sitruuna. Sitruuna ei ainoastaan puhdista kynsiäsi, vaan auttaa myös saamaan tarpeellisia vitamiineja. Olemme varmoja, että huomaat tämän nopean vinkin auttavan sinua ylläpitämään terveet kynnet ja antamaan sinulle upean manikyyrin hetkessä!

Hajujen poistaminen
Kaikki tietävät, että tiettyihin kodin tiloihin kertyy väistämättä hajuja. Onneksi sitruuna voi auttaa lievittämään näitä ongelmia. On olemassa pari eri tapaa, joilla voit hoitaa pahat hajut, mutta useimmiten on syväpuhdistus sitruunamehuun liotetulla sienellä.

Sinun ei tarvitse edes huuhdella sitä pois, kun olet valmis. Toinen hyvä tapa päästä eroon pahasta hajusta on käyttää ruokasoodaa ja vettä suihkepullossa. Jos etsit jotain, joka auttaa poistamaan homeen (joka yleensä on hajun takana), kokeile myös etikkaa!

Kynttilät
Jos olet kuten monet ihmiset, rakastat kynttilöiden tuoksua. Pidät myös sitruunan tuoksusta. Mikset siis yhdistäisi kahta suosikkituoksuasi ja tekisi kynttilää sitruunoista? Leikkaa sitruunat puoliksi ja poista niiden hedelmäliha. Kuumenna sitten vanhojen

kynttilöiden vahaa ja kaada se niihin tyhjiin kuppeihin, jotka ennen täytettiin sitruunamehulla. Lisää sitten sydänlanka ja sytytä se! Olet juuri tehnyt hämmästyttävän tuoksuisen kynttilän, joka kestää kauemmin kuin useimmat muut tuoksuvat kynttilät.

Taipeiden puhdistaminen
Värimuutosten saaminen kainaloihin on ikävää. Haluat päästä eroon kellertävästä värisävystä, mutta et ole varma, miten tehdä se. Onneksi on olemassa sitruunoita. Tämä hämmästyttävän vaatimaton hedelmä on avaimesi valkoisempiin ja kirkkaampiin

kainaloihin! Sitruunoiden sisältämä happo auttaa valkaisemaan ihoa ja myös pääsemään eroon kuolleista ihosoluista. Hiero vain leikattua sitruunaa kainaloosi joka päivä ennen suihkuun menoa. Voitele alue sen jälkeen voiteella. Huomaat eron viikossa.

Pidä vaaleat vihannekset ja hedelmät vaaleina
Olet ehkä hieman myöhässä, mutta halusimme kertoa, että sitruunamehu vedessäsi ei pelkästään auta pitämään kynsinauhat terveinä. Voit käyttää sitä myös estämään muita asioita ruskettumasta! Kyllä, sitruunamehu voi tehdä sen myös! Lämmöllä tai ilman,

vaaleammat vihannekset ruskistuvat usein nopeasti. Mutta voit käyttää sitruunaa yrittäessäsi lieventää näitä vaikutuksia. Sitruunamehulla kostutetun pyyhkeen laittaminen auttaa estämään näitä vihanneksia, kuten kukkakaalia, tummumasta.

Kylmän oireiden hoitaminen
Kuumenna sitten vanhojen kynttilöiden vahaa ja kaada se niihin tyhjiin kuppeihin, jotka ennen täytettiin sitruunamehulla. Lisää sitten sydänlanka ja sytytä se! Olet juuri tehnyt hämmästyttävän tuoksuisen kynttilän, joka kestää kauemmin kuin useimmat muut

kynttilät, koska se on tehty vahasta – ei oikeista sitruunoista. ja sienilääkettä. Jos sinulla on siis vanhoja lautoja, jotka näyttävät karheilta, tai uusia, jotka tarvitsevat lisäapua, tämä temppu tekee ihmeitä! Kevyt kuorinta auttaa myös poistamaan kuolleet solut.

Vaalentaa ikääntymislaikkuja
Ikäläiskät ovat toinen ihovika, joka todennäköisesti ilmestyy iän myötä. Muutos ihonhoito-ohjelmassasi voi olla tarpeen. Mutta sen sijaan, että käyttäisit paljon rahaa tiettyihin tuotteisiin, hanki vain sitruunoita. Leikatun sitruunan hierominen ikäväpisteen

päälle auttaa vaalentamaan sen väritystä. Anna mehun vaikuttaa noin 15 minuuttia ja pese se sitten pois. Sitruunamehu on loistava tapa vaalentaa ihon sävyä, sillä se sisältää C-vitamiinia, joka auttaa parantamaan ihon kimmoisuutta ja vähentämään punoitusta.

Anna itsellesi korostuksia
Salonkiin meneminen korostusten saamiseksi voi olla hieman vaivalloista. Mikset siis tekisi sitä itse? Ja vieläpä edullisesti. Mehusta vain varttimukillinen sitruunoita ja lisää vettä, jotta saat täyteen kupillisen. Huuhtele sitten hiukset seoksella ja istu auringossa,

kunnes hiukset kuivuvat. Riippuen haluamastasi ulkoasusta, saatat joutua toistamaan prosessin pari kertaa. Parasta on se, että hiuksiisi ei aiheudu vahinkoa – lukuun ottamatta vahinkoa, joka aiheutuu, jos hiukset istuvat auringossa noin tunnin ajan.

Kosteuta ilmaa
Jos asut paikassa, jossa ilma on talvikuukausina kuivaa ja tunkkaista, olet luultavasti huomannut, että ikkunoita ja ovia on vaikeampi avata, jotta raitista ilmaa pääsisi sisään. Mutta ei hätää! Sitruunat voivat auttaa – ne saavat kaikenlaiset asiat tuoksumaan

paremmalta, ja ne toimivat hyvin myös ilman raikastamiseen. Näin se onnistuu: Täytä kattila vedellä ja lisää joukkoon sitruunanrenkaita sekä muita yrttejä ja mausteita. Kiehauta sitten kattila liedellä ennen kuin käännät sen hiljalleen kiehuvaksi.

Pääse eroon tahroista marmorilla
Marmori on upea, luonnollinen materiaali, joka voi olla upea lisä kotiisi. Sillä on kuitenkin yksi pieni haittapuoli: se voi tahriintua. Onneksi on helppo tapa estää se: sitruunat! Voitko uskoa, kuinka helppoa marmoristen työtasojen korjaaminen on? Leikkaa sitruuna

puoliksi, kasta se karkeaan suolaan ja hiero sitruuna voimakkaasti marmorin päälle. Huuhtele heti kun olet valmis levittämisen ja hankauksen kanssa. Sitruunan sisältämä happo auttaa liuottamaan kaikki tahrat marmorista, mutta ei jätä jälkeensä jäämiä.

Pehmentää kyynärpäät
Kuivat, kutisevat kyynärpäät voivat olla todellinen riesa. Ne eivät ole vain epämiellyttäviä, vaan ne tuntuvat myös epämukavilta. Onneksi on olemassa yksinkertainen tapa päästä niistä eroon: hiero kyynärpäitäsi sitruunoilla! Yhdistä

sitruunamehu ja ruokasooda ja levitä sitä sitten kyynärpäihisi kuten voidetta.
Sitruunamehu kuorii ihoasi ja antaa ruokasoodan tunkeutua syvemmälle huokosiin. Huuhtele alue vedellä ja lisää sitruunamehua, hiero sitten vain hieman oliiviöljyä.

Päänsäryn lievittäminen
Oletko koskaan saanut päänsärkyä? Olet varmaan halunnut käyttää kipulääkettä, eikö niin? No, haluamme kertoa sinulle vaihtoehdon, joka voi auttaa päänsärkyyn: sitruunamehu! Sitruunamehun puristaminen kuumaan teehen ja sen juominen voi

auttaa lievittämään päänsäryn aiheuttamaa kipua. Se kaikki on sitruunoissa olevan sitruunahapon ansiota. Kun juot sitä, se laajentaa verisuonia ja vähentää tulehdusta aivoissa. Siksi se toimii niin hyvin päänsärkyyn. Kokeile itse! Tarvitset vain teetä.

Kutinan lievittäminen
Jos olet ulkoilija tai nainen, myrkkysumake on luultavasti ollut elämässäsi. Ja se on aivan kauheaa. Useimmat ihmiset, joita se koskettaa, kylpevät kalamiinivoiteessa, mutta voit itse asiassa käyttää sen sijaan sitruunaa. Leikkaa yksi ja levitä mehua ihoalueelle. Se

kirvelee aluksi, mutta lopulta se lievittää kutinaa ja alkaa päästä eroon ihottumasta. Tässä syy: Kun olet tekemisissä myrkkysumakkeen kanssa, immuunijärjestelmäsi tekee ylitöitä taistellakseen vierasta tunkeilijaa (kasvin öljyä) vastaan. Sitruunamehu auttaa.

Syylien poistaminen
Syylät ovat ällöttäviä. Ne ovat myös yleisiä, ja joskus tuntuu siltä, että ainoa varma tapa päästä niistä eroon on leikkaus. Ikävä kertoa, mutta se ei ole totta. Voit itse asiassa päästä eroon syyliä käyttämällä sitruunoita! Se ei ehkä paranna niitä kokonaan – se

vaatii paljon sitruunamehua ja kärsivällisyyttä! Mutta se saa ne katoamaan nopeammin kuin odottamalla, että ne katoavat itsestään. Purista ensin hieman sitruunamehua pumpulipuikolle ja tummenna syylä sillä. Tee sitten näin joka päivä noin viikon ajan.

Puutarhanhoito
Sitruunat sopivat erinomaisesti taimien ruukkuun, kun on kyse nuorista puutarhoista. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehu ja sitruunan siemenet pois. Laita sitten kasvattamasi siemenet sitruunaan ennen kuin hautaat ne valitsemaasi multaan.

Sitruuna voi toimia pelkkänä lannoitteena, jos se on ulkona. Sitruunan kuori on myös erinomaista kompostia kasveille. Sitruunoilla on monia käyttötarkoituksia: niitä voidaan käyttää luonnollisina puhdistusaineina, hajunpoistoina ja jopa karkottamaan tuholaisia.