Eläkesuunnittelu tehty helpoksi: Miten turvata taloudellinen tulevaisuutesi?

167

Eläkesuunnittelu voi olla monille pelottava tehtävä, mutta oikealla lähestymistavalla ja haasteiden ymmärtämisellä on mahdollista luoda hyvin harkittu suunnitelma, joka tarjoaa kurinalaisuutta, järjestystä, turvallisuutta ja mielenrauhaa. Tässä artikkelissa käsitellään eläketulohaastetta ja sitä, miten luoda yksilöllinen eläketulosuunnitelma, joka vastaa yksilön erityistarpeita.

Eläkehaaste

Eläketulohaasteeseen kuuluu eläkkeelle jäämisen jako-osuuden hallinta, jota verrataan usein hiihtämiseen vuorelta alas, kun taas kartuttamisprosessia verrataan hiihtohissillä ajamiseen. Eläkkeellä on vastattava muun muassa seuraaviin kysymyksiin: miten sijoittaa, jakaminen, verot, riskit ja tulojen pysyminen inflaation mukana. Eläkkeelle jääviä koskeva yleiskysymys on, miten luoda inflaatiokorjattu tulovirta, joka riittää loppuelämän ajaksi.

Miksi monet eivät ole valmiita eläkkeelle

Useimmat tutkimukset osoittavat, että noin puolella amerikkalaisista on alle 5 000 dollarin säästöt, mikä tekee eläkesuunnittelusta haastavaa. Tämä johtuu usein siitä, että lyhyen aikavälin tavoitteet asetetaan etusijalle ja että ei tiedetä, kuinka paljon eläkesäästöjä tarvitaan.

Eläkesäästöjen lykkääminen voi vaikeuttaa myöhempien säästöjen tekemistä ja jättää korkokertymän hyödyn käyttämättä. Jotkut ovat jo käyttäneet eläkesäästönsä hätätilanteisiin, mistä voi olla vakavia seurauksia, kuten ennenaikaisen nostamisen seuraamukset ja verovelvoitteet, jotka johtuvat siitä, että rahaa nostetaan järjestelmästä ennen eläkkeeseen oikeuttavaa aikaa.

Työnantajan maksamien eläkejärjestelmien väheneminen

Eläkesäästämistä voi vaikeuttaa myös se, ettei työnantajalla ole työnantajan maksamaa eläkejärjestelyä. Yksityisen sektorin etuuspohjaiset eläkejärjestelyt ovat sulkeutuneet uusilta jäseniltä, ja eläkejärjestelyjen vastuut pienenevät.

Eläkkeiden tarjoajat keskittyvät pitkän aikavälin loppupelin määrittelyyn, johon liittyy haasteita, kuten maailmanlaajuisten sijoitusmarkkinoiden epävakaus, rahoittajan sopimusriski ja muut kuin taloudelliset tekijät, kuten sääntelyn vaikutukset ja jäsenten elinajanodote.

Haasteiden voittaminen ja taloudellisen tulevaisuuden turvaaminen

Haasteista huolimatta ymmärrys ja mahdolliset ratkaisut taloudellisen tulevaisuuden turvaamiseksi ovat viime vuosina lisääntyneet. Verkkolaskureiden tai rahoitussuunnittelijoiden käyttäminen voi auttaa määrittämään, kuinka paljon sinun on säästettävä eläkettä varten.

Pitkän aikavälin rahoitusstrategian laatiminen ja noudattaminen sekä maksettujen etuuksien, harkinnanvaraisten tekijöiden, etuuksien indeksoinnin ja sääntelyn epävarmuuden kaltaisten tekijöiden huomioon ottaminen voivat auttaa luomaan eläketulosuunnitelman, joka vastaa juuri sinun erityistarpeitasi ja takaa inflaatiokorjatun tulovirran, joka kestää loppuelämäsi.