Tekoälyn rooli markkinoinnissa: Asiakkaiden sitoutumisen ja myynnin parantaminen

158

Tekoäly (AI) on mullistanut eri toimialoja, eikä markkinointi ole poikkeus. Tekoälyteknologian nopean kehityksen myötä yritykset hyödyntävät sen ominaisuuksia asiakkaiden sitouttamisen tehostamiseksi ja myynnin lisäämiseksi. Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisia tekoälysovelluksia markkinoinnissa ja sitä, miten ne muuttavat asiakaskokemusta.

Tekoälyavusteinen myyntikoulutus ja -tuki

Tekoälyllä on merkittävä rooli myynnin koulutuksessa ja tuessa. Esimerkiksi Second Naturen myyntikoulutusohjelmisto käyttää keskusteluteknologiaa simuloimaan oikeita keskusteluja myyntiedustajien kanssa, mikä auttaa heitä hiomaan myyntitekniikoitaan riskittömässä ja matalapaineisessa ympäristössä.

Vastaavasti Yuma AI Ticket Assistant nopeuttaa asiakaspalvelumenettelyjä kirjoittamalla automaattisesti vastauksia asiakaskyselyihin ja luomalla yhteyden Gorgiasin kaltaisiin help desk -ohjelmistoihin.

Asiakaskokemuksen parantaminen tekoälyn avulla

Tekoälyä käytetään myös asiakaskokemuksen (CX) parantamiseen eri alustoilla. CX-alustan TheLoops AI tarjoaa asiakkaiden äänianalyysin, reaaliaikaisen vianmäärityksen, agenttien laadunvalvonnan ja paljon muuta, mikä auttaa yrityksiä asiakaskokemuksen parantamisessa.

Echowin, tekoälyllä toimiva puhelunhallintaratkaisu, auttaa yrityksiä yhteyksien, tehtävien ja asiakaskyselyjen hallinnassa ja tarjoaa täydellisen reaaliaikaisen näkymän asiakkaiden vuorovaikutuksesta.

Tekoälyohjattu personointi vähittäiskaupassa

Tekoälyohjattu personointi muuttaa vähittäiskauppaa palvelemalla asiakkaiden tarpeita ja motiiveja. Vähittäiskauppa on nykyään sekoitus digitaalisesti syötettyjä kokemuksia ja kaikkikanavaista asiakkaiden personointia.

Tekoälyn ja koneoppimisen avulla voidaan seurata kuluttajien käyttäytymistä myymälöissä, jotta voidaan määrittää ostoaikomukset ja keskeiset myyntiin vaikuttavat tekijät. Tämä tekoälypohjaisen digitaalisen personoinnin ja perinteisen vähittäiskaupan risteymä on ratkaisevan tärkeä asiakaskokemuksen parantamisen kannalta.

Emotion AI: Ihmisen tunteiden tunnistaminen ja oppiminen

Emotion AI, joka tunnetaan myös nimellä affective computing, on joukko teknologioita, jotka käyttävät tekoälyä ihmisen tunteiden oppimiseen ja aistimiseen. Se analysoi teksti-, video- ja audiodataa ihmisen signaalien tulkitsemiseksi.

Tunteiden tunnistamisen markkinoiden koon odotetaan ylittävän 42 miljardia dollaria vuoteen 2027 mennessä, kiitos sen lukuisten käytännön sovellusten. Tunteiden tekoälyllä on sovelluksia mainonnassa, puhelinpalvelukeskuksissa, mielenterveysalalla ja muilla toimialoilla, mikä tekee siitä olennaisen työkalun asiakkaiden sitoutumisen ja myynnin parantamiseen.