Kuinka sijoittaa Forexiin: Aloittelijan opas

170

Valuuttakaupasta eli valuutan vaihtamisesta toiseen on tullut yhä suositumpi sijoitusmuoto. Oikealla asenteella ja valmistautumisella se voi olla kannattava yritys. Tämä aloittelijan opas tarjoaa sinulle tärkeitä vinkkejä ja resursseja, joiden avulla pääset alkuun valuuttakaupan maailmassa.

Koulutusta ja resursseja uusille treidaajille

OctaFX:n kaltaiset yritykset tarjoavat koulutusresursseja ja työkaluja, jotka on suunniteltu erityisesti aloitteleville kauppiaille. Itse asiassa OctaFX järjestää kaksi tulevaa webinaaria, joiden tarkoituksena on auttaa uusia kauppiaita suunnistamaan valuuttamarkkinoilla.

Ensimmäisessä webinaarissa, jonka otsikko on ”Mitä sinun on tiedettävä ennen ensimmäisen toimeksiannon avaamista”, käsitellään valuuttakaupan perusteita. Toisessa, ”Top 13 kaupankäyntivirhettä ja niiden välttäminen”, käsitellään yleisiä sudenkuoppia ja opastetaan, miten niitä voi välttää.

Kokeneen treidaajan, Tunmise Olaoluwan, johtamat webinaarit ovat korvaamattomia resursseja niille, jotka haluavat päästä valuuttamarkkinoille. Rekisteröityneet käyttäjät saavat webinaarin jälkeen jopa Trader’s Guide -oppaan.

Webinaarien hyötyjen maksimointi

Jotta näistä webinaareista saisi parhaan hyödyn irti, on tärkeää varata aikaa, tehdä muistiinpanoja, esittää kysymyksiä ja harjoitella demo-kaupankäyntitilillä. Tämä käytännönläheinen lähestymistapa auttaa lujittamaan ymmärrystäsi valuuttakaupasta ja valmistaa sinua reaalimaailman skenaarioihin.

Forex-huijausten välttäminen

Vaikka valuuttamarkkinat itsessään eivät ole huijaus, tietyt alan näkökohdat voivat altistaa petolliselle toiminnalle. Forex-huijauksia voi esiintyä monissa muodoissa, kuten väärennetyissä sijoitusmahdollisuuksissa, vilpillisissä välittäjissä, signaalien myyjissä ja Ponzi-järjestelmissä. Välttääksesi joutumasta näiden huijausten uhriksi, pysy valistuneena varoitusmerkeistä, kuten lupauksista takuuvarmoista voitoista, pyytämättömistä tarjouksista ja sääntelemättömistä välittäjistä. Lisäksi tee perusteellista tutkimusta, käytä hyvämaineisia välittäjiä ja sijoita vain sen verran, mitä sinulla on varaa menettää.

Indeksikaupankäynti ja S&P 500

Sijoitussalkkunsa hajauttamisesta kiinnostuneille indeksikauppa on toinen harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Esimerkiksi S&P 500 -indeksi sisältää 500 suurinta julkisesti noteerattua yritystä Yhdysvalloissa, ja sitä pidetään Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden merkittävimpänä mittarina.

Voidakseen kuulua indeksiin yritysten on täytettävä tietyt kriteerit, kuten vähintään 14,6 miljardin dollarin oikaistu markkina-arvo ja vähintään 50 prosenttia oikaistusta vähimmäismarkkina-arvosta.

S&P 500 -indeksi on markkinakapasiteettipainotettu, mikä tarkoittaa, että suurimman markkina-arvon omaavilla yrityksillä on suurempi painoarvo. S&P 500:n osakekurssiin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa osakkeenomistajien suorituskyky, rahapolitiikka ja talousindikaattorit.