Vaihtamassa uraa? Vinkkejä onnistuneeseen uranvaihtoon

222

Uran vaihtaminen etenkin 50 ikävuoden jälkeen voi olla pelottavaa, mutta ei ole harvinaista, että ikääntyessä haluaa vaihtaa työpaikkaa.

Omien vahvuuksien ymmärtäminen ja hyödyntäminen voi tehdä siirtymisestä sujuvampaa ja johtaa tyydyttävämpään uraan. Tässä artikkelissa tarkastelemme vinkkejä uranvaihdon onnistumiseen tosielämän esimerkkien ja asiantuntijoiden neuvojen avulla.

Tunnista vahvuutesi ja sovita ne yhteen uravaihtoehtojesi kanssa

CliftonStrengths on arviointi, joka auttaa yksilöitä tunnistamaan luontaiset kykynsä ja vahvuutensa. Ensimmäinen askel CliftonStrengthsin hyödyntämisessä uranvaihtoon 50 ikävuoden jälkeen on niiden tunnistaminen. Tutki uravaihtoehtoja, jotka vastaavat vahvuuksiasi, tai pohdi, miten vahvuutesi sopivat sinua kiinnostaviin uriin. Arvioi nykyisiä taitojasi ja kokemustasi selvittääksesi, onko niissä puutteita, joita voisit korjata.

Verkostoidu ja päivitä ansioluettelosi

Verkostoituminen on olennainen osa mitä tahansa uranvaihtoa, ja se voi olla erityisen tärkeää yli 50-vuotiaille. Päivitä ansioluettelosi ja saatekirjeesi niin, että korostat asiaankuuluvia taitojasi ja kokemustasi ja painotat, miten vahvuutesi voivat auttaa sinua haluamallasi alalla.

Conquestin toimitusjohtaja Elaine Russell-Reolfi on esimerkki henkilöstä, joka vaihtoi menestyksekkäästi uraa ja löysi äänensä vastoinkäymisten keskellä oppimalla epäonnistumisista.

Opi muilta ja etsi tukea

Paneelikeskustelut, kuten Women of Tomorrow: Stark County and Beyond, korostavat, on tärkeää, että elämässäsi on ihmisiä, jotka tukevat ja että voit oppia muiden kamppailuista. Tapahtuma järjestettiin innostamaan nuoria naisia ja tyttöjä menestyksekkääseen uraan, ja panelistit keskustelivat kokemuksistaan sekä mentoroinnin ja liittolaisten merkityksestä omassa urakehityksessään ja -kasvussaan.

Sopeudu uusiin työympäristöihin ja luo toimintasuunnitelma

Vuonna 2023 keskitytään uraneuvontaan, oivalluksiin ja inspiraatioon, jotka auttavat seuraavan urasiirron tekemisessä. Uuteen työpaikkaan suunnistaminen, olipa kyse sitten uudesta yrityksestä tai ylennyksestä nykyisen työnantajan palveluksessa, on ratkaisevan tärkeää uramatkalla.

Toimintasuunnitelman laatiminen 30-60-90 päivän muotoa käyttäen voi auttaa asettamaan painopisteet ja tavoitteet työn aloittamista varten ja luomaan vertailukohtia onnistumiselle. Hybridi- tai etätyömalleihin ja virtuaaliseen perehdyttämiseen sopeutuminen voi aiheuttaa lisähaasteita, joten hyödynnä perehdyttämismahdollisuuksia ennen työn aloittamista, jotta voit luoda alustavan yhteyden yrityksen tehtävään ja tarkoitukseen.